Igre za dva

O spletnih igrah
Spletne igre se igrajo preko računalniškega omrežja, praviloma je to Internet. V nasprotju z navadnimi računalniškimi igrami, pri katerih igralci komunicirajo izključno z računalnikom, so pri spletnih igrah igralci preko internetne povezave združeni v en svet. To omogoča igralcem, da igrajo eden proti drugemu, oziroma skupaj z… O spletnih igrah
Spletne igre se igrajo preko računalniškega omrežja, praviloma je to Internet. V nasprotju z navadnimi računalniškimi igrami, pri katerih igralci komunicirajo izključno z računalnikom, so pri spletnih igrah igralci preko internetne povezave združeni v en svet. To omogoča igralcem, da igrajo eden proti drugemu, oziroma skupaj z drugim, neglede na to, kje na svetu se trenutno nahajajo. Obstaja veliko različnih spletnih iger, nekatere med njimi so brezplačne, druge plačljive. Obstajajo tudi portali, kjer so zbrane igre za dva igralca, v katerih lahko tekmujejo igralci med sabo, vendar iz istega računalnika. Zgodovina
Prve spletne igre so se pojavile s popularnostjo osebnih računalnikov v osemdesetih letih; to so bile preproste tekstovne igre. Spletne igre so nadaljevale svoj razvoj v devetdesetih letih, ko so se pojavile prve prvoosebne streljačine, iz katerih so se kasneje razvile spletne RPG igre za veliko število igralcev. Danes igre kot je WoW – World of Warcraft povezujejo tisoče igralcev iz celega sveta v isti igri z bogatim in dodelanim igralnim okoljem, ki v nekaterih značilnostih že spominja na resnični svet, s svojo ekonomijo in socialno družbo.
Pravila
Čeprav moderne spletne igre dajejo igralcem precej svobode v okviru njihovih virtualnih svetov, pa vseeno obstajajo določene meje. Te so ponavadi določene s posebnimi pravili, s katerimi se mora strinjati vsak igralec, ki želi igrati v obravnavanem virtualnem okolju. Kot posledica kršenja pravil so zagrožene različne kazni, med katerimi je najhujša dokončna izključitev iz spletne skupnosti igre in prepoved dostopa do le-te.
Potencial
Spletne igre se še naprej razvijajo in postajajo vedno bolj napredne ter kompleksne, opaziti je mogoče vedno več vzporednic z realnim svetom. Postajajo mesto, kjer lahko tudi kot igralec vodite svoj posel, ki prinaša zaslužke v realnem svetu. Taka igra je na primer Seconf Life, kjer lahko kupujete in prodajata izdelke ter storitve, nato pa lahko v igri zaslužen denar zamenjate za pravi denar po trenutno veljavni tarifi. Za pričakovati je, da bo na razvoj spletnih iger vplival tudi napredek modernih tehnologij, še posebej na področju navidezne resničnost. Hkrati pa se pričakuje tudi vedno večje prepletanje resničnega in virtualnega sveta, ki bo sčasoma premogel vedno več značilnosti, ki jih zaenkrat lahko srečamo le v realnem svetu. Tisti, ki vas pa napredne kompleksne igre ne pritegnejo, se lahko pozabavate s preprostejšimi igrami za 2 igralca.

Preberi več … http://www.kljucne-besede.si/igre_za_dva.html

Članki iz iste kategorije: