Ko se izgubijo vaši spomini

Set of solid state drives (SSD)

Podatkov ni več! Kaj sedaj?

Ste šli na dolgo pot in vzeli s seboj digitalni fotoaparat? Ste napravili tisoče odličnih fotografij? Ste se vrnili domov in vam računalnik ne prepozna spominske kartice? Morda ne gre takoj obupati. Reševanje podatkov je nekaj, kar vam zna v danih težavah pomagati, seveda pa dobra storitev lahko tudi veliko stane. Na vas je, da se odločite ali boste to storitev zahtevali in plačali, zagotovo pa so fotografije, še posebej takšne, ki ste jih napravili na potovanju, za vas nekaj vredne. Poiščite torej pomoč strokovnjaka za reševanje podatkov in prenehajte kratiti svoj čas in živce ter čas svojih prijateljev, kajti v večini primerov vam lahko naredijo samo še dodatno škodo.

reševanje podatkov

Reševanje podatkov je mogoče iz vseh podatkovnih naprav

Reševanje podatkov je mogoče iz vsakega računalniškega medija, čeprav je v resnici iz nekaterih silno zahtevno, denimo iz CDjev ali DVDjev, medtem ko je veliko bolj uspešno pri magnetnih medijih (trdi disk, disketa – da tudi iz njih še rešujejo in kopirajo podatke) ter iz zapisov na mikročip (SSD diski, pomnilniške kartice, USB ključi,…). Ste shranili podatke naravnost v pomnilnik telefona in se je pokvaril? Da, tudi iz telefona je pogosto mogoče rešiti podatke.

Strokovnjaki bodo delo opravili najbolje

Reševanje podatkov torej ni nekaj samoumevnega in tudi če vam bodo strokovnjaki rekli, da je mogoče podatke rešiti, lahko takšen postopek traja več dni ali celo tednov. Zdi se veliko, ampak podatki se iz okvarjenih naprav pogosto presnemavajo s polžjo hitrostjo, ker pa jih je veliko, se potem ure hitro razvlečejo v dneve, dnevi v tedne in tako naprej. Če je reševanje podatkov vaša zadnja možnost, potem z njo nikar ne oklevajte predolgo. Vsak naslednji teden ali mesec, ko bosta trdi disk ali pomnilniška kartica obležala v predalu, bo pomenil, da bo reševanje podatkov še toliko težje in manj mogoče.
Postopek sicer zahteva dobro usposobljen kader, precej drage naprave in specialne računalniške programe. Skupek vsega lahko obrodi sadove in kot rezultat vrne rešene podatke, ki lahko pomagajo podjetju preživeti ali pa posamezniku vrnejo dragocene spomine. Reševanje podatkov je koristilo že mnogim velikim in malim podjetjem, ki so v preteklosti izgubili podatke zaradi okvare podatkovnih medijev ali zelo pogosto tudi zaradi računalniških virusov, ki so podatke zaklenili ali uničili. Čeprav je za večino uporabnikov in tudi množico v računalništvu bolje podkovanih oseb pogosto kaj videti kot misija nemogoče, pa je vseeno vredno poizkusiti in če vam uspe, toliko bolje.

Članki iz iste kategorije: