Vodič za nakup najboljšega darila za rojstni dan

Ko pride čas obdarovanja naših prijateljev in družine, se lahko hitro izgubimo v vsej možni izbiri in ponudbi na trgu. Poleg tega pa ne vemo, če bo naša izbira darila bila po godu obdarovancu. To nas lahko pusti v zagati, saj nočemo, da bi se komu zamerili ali, da bi na zabavo prinesli nekaj, kar ni primerno. Veliko lahko storimo sami in v tem vodiču bi vam radi predstavili nekaj preprostih načinov, kako se lahko lotimo nakupa.

Vse se začne na listu papirja

Ko razmišljamo o različnih rojstnodnevnih darilih, je dobro, če ne zadržujemo vsega v mislih. Lahko si pomagamo z listom papirja, kamor prenesemo svoje ideje. Tako lahko lažje razmišljamo, saj bomo pred seboj videli vse, kar bi bila potencialna izbira. Priporočamo, da si vzamemo čas, saj s takim postopkom ne moremo prehitevati samih sebe. Lahko se zgledujemo po sledečih smernicah:

  • Ali ima naš prijatelj ali družinski član rad ustvarjanje?

V takem primeru je lahko darilo grafitni svinčnik, seti za risanje ali oljčne barve.

  • Ali obdarovanec/ka obožuje šport?

Lahko je majica z napisom ekipe, ki izbrana oseba obožuje. V takem primeru so darila za rojstni dan lahko kape, športne majice, trenirke in druga oblačila povezana s športom.

  • Glasba je univerzalno darilo

Najljubše glasbene skupine, ki jih naš prijatelj obožuje, so lahko odlično darilo. Lahko je to tudi poster, glasbeni CD in druge povezane stvari z njegovim ali njenim glasbenim okusom.

  • Knjige so vedno klasična izbira

Dobra knjiga je vedno primerno darilo za rojstni dan, ki se ga razveseli vsak, ki rad bere. Lahko je to knjiga, ki mislimo, da bi bila po okusu obdarovanca.

Darilo mora biti primerno

Dostikrat se lahko zgodi, da moramo biti malo previdni, kar se tiče priložnosti in osebe, ki jo želimo obdariti za rojstni dan. Dejstvo je, da bomo podarili nekaj drugega 15-letnemu dekletu, kot pa bi 32-letnemu kolegu, ki ga poznamo že celo življenje. Ko bomo povabljeni na zabavo, pomislimo na vse ključne stvari, ki so v ozadju. Lahko, da bo naš prijatelj kmalu maturiral, ali pa da ima novega hišnega ljubljenčka.

Moramo tudi upoštevati, če kupujemo darilo za svojega očeta, mamo ali otroka –, da moramo podariti vsakemu nekaj drugačnega. Upoštevamo lahko nekaj sledečih idej, ali pa si jih prilagodimo po svojem okusu:

  • Za svojo mamo

Mame imajo tako, kot očetje, poseben kraj v srcu vsakega njihovega otroka. Mami lahko podarimo nekaj preprostega, kot je knjiga za kuhanje ali drugo knjigo, ki bi ji bila po godu. Če si lahko privoščimo, pa ji podarimo potovanje ali nastanitev v hotelu. Res pa je, da je včasih največje darilo, ki ga lahko podarimo svojim staršem naš lastni čas. Tako lahko skupaj z mamo pogledamo film ali pa ji napišemo pesem, kjer ji povemo, kako jo imamo radi.

  • Za svojega očeta

Očetje imajo velik vpliv na življenje vsakega lastnega otroka. Učijo nas discipline in življenjskih modrosti, kar nam pomaga odrasti v odgovorne posameznike. Za očeta lahko kupimo vstopnice za najljubši šport/športno ekipo, kjer skupaj preživimo čas. Dobra izbira so tudi šalice z motivi ali moška ročna ura. Če smo bolj kreativne narave, pa lahko kupimo beležko, kamor postavimo vse svoje in očetove slike ter tako naredimo spominsko knjigo. Zdi se, da ni tako težko kupiti pravega darila za moške.

Kaj pa za darila za najstnike in majhne otroke?

Najstniki so morda najtežje občinstvo, kar se tiče darovanja. Ujeti moramo njihov interes, saj ni nujno, da bodo cenili naše dobre namene. Tukaj moramo biti posebej previdni, da izberemo nekaj, kar jim bo po godu. Vstopnice za kino, dnevniki, majice ter igralne konzole so vedno dobra naložba. Razmislimo ali povprašajmo o navadah najstnika oziroma najstnice, da se lažje orientiramo.

Majhni otroci pa imajo radi darila za rojstni dan, ki so preprosta. Tukaj lahko razmišljamo o plišastih igračah, igralnih kockah, lutkah in drugih igračah.

Vedno si omislimo budžet za nakup daril

Darila za rojstni dan lahko hitro postanejo predraga, če si ne namenimo sredstev, ki jih želimo zapraviti. Če si približno omislimo ceno, ki bi jo radi plačali za darilo, bomo lažje izločili predrage ali prepoceni možnosti. Res pa je, da darila ne potrebujejo biti draga, saj v največ primerih šteje samo pozornost. Če nimamo idej, lahko vedno kupimo darilne bone v spletni ali fizični trgovini, ki mislimo, da bodo obdarovancu po godu.

Članki iz iste kategorije: