Izposoja avtodoma

Poletne počitnice ali zimski dopust, raziskovanje obal ali evropskih držav, nekaj ali več dni, pri takšnih potovanjih nam avtodom olajša vsakodnevno bivanje in nas odreši marsikaterih skrbi, če se le udobno počutimo in zapravimo primerno vsoto denarja. Koliko nas stane izposoja avtodoma ter kaj vse plačamo in česa ne plačamo ob najemu? Izposoja avt…

Poletne počitnice ali zimski dopust, raziskovanje obal ali evropskih držav, nekaj ali več dni, pri takšnih potovanjih nam avtodom olajša vsakodnevno bivanje in nas odreši marsikaterih skrbi, če se le udobno počutimo in zapravimo primerno vsoto denarja. Koliko nas stane izposoja avtodoma ter kaj vse plačamo in česa ne plačamo ob najemu? Izposoja avtodoma ni tako preprosta kot izposoja avtomobila, zato naj vam svetujemo na kaj vse morate paziti.

Tako kot za marsikatero zadevo, tudi za izposojo avtodoma poiščite čim več različnih ponudnikov. Razlika v ceni za podobno kakovost je za dober teden počitnic lahko tudi čez tisoč evrov. Vendar naj vas nizka cena ponudnika ne zavede prehitro, saj se v cenah razlikujejo tudi stroški za pripravo bivanja v avtodoma. Med te stroške štejemo plinske jeklenke, tekočina za stranišče in druge bivalne stroške. Ne glede na visoko ali nizko ceno, pred izposojo preverite starost, prevožene kilometre in stanje avtodoma. O ponudnikih se tudi pozanimajte na različnih forumih in jih povprašajte kakšne izkušnje so imeli z določenim ponudnikom. Če poznate znance, ki so že najeli avtodom, je to še toliko boljše.

Preden se za izposojo dogovarjate s ponudnikom, pripravite spisek pomembnih vprašanj, kot so ali je v primeru, da se z vozilom kaj zgodi vključena tudi asistenca, ali dnevni stroški vsebujejo tudi paket z določeno količino kilometrov, ali je v tem primeru potrebno plačati prekoračeno količino kilometrov, kakšna in kakšna je zamudnina vrnitve avtodoma. Pred podpisom se še dogovorite za ure točen čas prevzema in vrnitve avtodoma. Ko si avtodom izposodite, natančno preglejte celotno vozilo in bivalni prostor, če vsebujejo kakšne poškodovane elemente ali praske, ter o tem opozorite ponudnika, poškodbe fotografirajte in si jih zapišite.

Poleg pogojev za najem avtodoma se pozanimajte tudi za nastanitve. Kje boste lahko parkirali, za kakšno ceno, za kakšne ugodnosti, pod kakšnimi pogoji. Naj vam slaba odločitev ne ogroža vaših užitkov napočitnicah.

Preberi več … http://perun.kwa.si/spletne-strani/izposoja-avtodoma/

Članki iz iste kategorije: