Najustreznejša travna semena in gnojila za travo

travno seme

Morda trato sejete prvič in s tem nimate nikakršnih izkušenj. V tem primeru je takšno delo najbolje zaupati nekomu, ki se na to dobro spozna. Med drugim vam bo povedal, katero travno seme izbrati pa tudi katera gnojila za travo so najboljša.

Mnogi strokovnjaki menijo, da naj bi bila za domačo uporabo daleč najboljša kombinacija trpežne ljulke in šopaste rdeče bilnice. Za prvo naj bi veljalo, da raste bolj enakomerno, druga pa v šopih, na kar kaže že njeno poimenovanje.

Kje se travne bilke najbolje počutijo?

Za travne bilke velja, da se najbolje počutijo na svetlobi sonca. Čeprav so določena travna semena posebej namenjena za sejanje na sončni legi, trava tam nikoli ne bo enako lepa. V senci nobena trava ne raste dovolj dobro. V vsakem primeru se sčasoma prične zaraščati mah, zato je treba zelo senčne lege zasaditi s trajnicami, ki torej potrebujejo senco.

gnojila za travo
Najbolj priljubljena vrsta gnojila za travo za uporabo je zrnata mešanica različnih mineralov. To vrsto gnojila za travo lahko uporabite kadar koli med marcem in septembrom.

Če travo sejete povsem na novo, boste morali biti prvo leto še posebej skrbni, zlasti pri košnji. Travo bo namreč treba pokositi pravočasno, in sicer takoj ko se njeni vršički pričnejo upogibati. Ne smete jo kositi preveč nizko, da se bo lahko primerno zgostila. Prvo leto travo ni treba gnojiti. Pomembno pa je, da iz nje odstranite širokolistne plevele. Poskrbite, da bo trava vedno dovolj vlažna.

Seme za travo s posebno zaščito

Na trgu je na voljo tudi posebno travno seme, ki je obloženo s prav posebno zaščito oziroma z ovojem iz gnojila – naravnega in za okolje prijaznega, ki dobro spodbuja rast, prav tako lajša setev. Vzklijejo namreč semena, ki ostanejo na površini.

Izbira prave kosilnice je ključnega pomena za ohranjanje zdrave in urejene trate. Z različnimi tipi in funkcijami, ki so na voljo, je lahko izjemno težko najti popolno za vaše specifične potrebe. Namen tega videa je zagotoviti postopek po korakih, ki vam bo pomagal sprejeti informirano odločitev pri izbiri kosilnice za večje površine.

Takšnih travnih semen ne pojedo ptiči.

Članki iz iste kategorije: