Na poletne pnevmatike obvezno namestimo snežne verige

V zimskih razmerah oziroma 15. novembra je čas, da zamenjamo poletne pnevmatike z zimskimi. Le-te prepoznamo po tem, da imajo najmanj tri milimetre profila in na boku oznako M+S, ‘M.S’ ali ”M&S”. Tako velik profil je potreben zaradi tega, ker omogoča dobro odstranjevanje vode in brozge izpod koles. Poleg tega omogoča b…

V zimskih razmerah oziroma 15. novembra je čas, da zamenjamo poletne pnevmatike z zimskimi. Le-te prepoznamo po tem, da imajo najmanj tri milimetre profila in na boku oznako M+S, ‘M.S’ ali ”M&S”. Tako velik profil je potreben zaradi tega, ker omogoča dobro odstranjevanje vode in brozge izpod koles. Poleg tega omogoča boljšo stabilnost avtomobila v snegu in ledu. Pomembno je, da so vse štiri pnevmatike enake vrste in zgradbe ter enake velikosti. Poznavalci priporočajo, da niso starejše od štirih let. Ni nujno, da so na avtomobilu nameščene zimske pnevmatike, ampak zakon dopušča tudi poletne pnevmatike, vendar moramo imeti v tem primeru v avtu snežne verige, ki jih namestimo, ko to določajo prometni znaki ali vremenske razmere. V kolikor je vaš jekleni konjiček težji od treh ton in pol, morate imeti med opremo tudi lopato.

Snežne verige bodo pripomogle, da boste kos nevarnostim

Vedno se moramo zavedati, da pnevmatika povezuje vozilo s podlago. Ni pomembno, katero znamko avtomobila ali cenovni razred vozila vozimo, vedno je potrebno upoštevati, da je ustrezna pnevmatika ključnega pomena, da lahko voznik prenese svoje vozne zahteve na podlago. Čeprav se tehnika razvija in obstaja vedno več elektronskih pripomočkov v avtomobilih, je še vedno voznik tisti, ki narekuje vožnjo. Ob pravilnih reakcijah in ob uporabi zimske opreme, kamor prištevamo tudi uporabo snežne verige Withcar, bo kos nenadnim nevarnostim, ki bi se utegnile pripetiti na poti. Neupoštevanje zakonov in malomarnost voznika sta že neštetokrat pripomogli k nezgodi, zato poskrbimo, da bomo na cesti varni tudi v snežnih razmerah. Nameščanje snežne verige na pnevmatiko ali menjava poletne z zimsko pnevmatiko ne bo vzelo toliko časa, kot bi lahko preživeli v bolnišnici na zdravljenju, v kolikor bi prišlo do prometne nesreče. Četudi imate nameščene zimske pnevmatike, imejte v vozilu še snežne verige. Dodatna oprema, ko gre za varnost, ni nikoli odveč.

 

 

Preberi več … http://perun.kwa.si/zanimiva-orodja/na-poletne-pnevmatike-obvezno-namestimo-snezne-verige/

Članki iz iste kategorije: