Kako izbrati kuhalno ploščo?

Dandanes je pametna izbira pri opremi, prenovi ali posodobitvi našega bivalnega prostora tista, ki poleg estetike in funkcionalnosti upošteva še en izredno pomemben vidik, to je ekološki. Gospodinjstva so namreč izredno veliki porabniki energije, zato je pomembno, da se pri nakupu novih aparatov odločamo najbolj okoljsko osveščeno. Nič drugače ne v…

Dandanes je pametna izbira pri opremi, prenovi ali posodobitvi našega bivalnega prostora tista, ki poleg estetike in funkcionalnosti upošteva še en izredno pomemben vidik, to je ekološki. Gospodinjstva so namreč izredno veliki porabniki energije, zato je pomembno, da se pri nakupu novih aparatov odločamo najbolj okoljsko osveščeno. Nič drugače ne velja niti za kuhinjo!

Pri izbiri štedilnika in plošče, na kateri boste ustvarjali okusne obroke še dolga leta v prihodnje, se ob tem postavlja vprašanje, katero ploščo izbrati – plinsko, steklokeramično ali indukcijsko. Po plinu velikokrat posežejo tisti, ki so že priključeni na mestno plinarno in ga ob tem uporabljajo tudi v druge namene. Nadalje so ena od možnosti tudi lektrične kuhalne plošče, ki nas ob nakupu po žepu na prvi pogled mogoče še najmanj udari – na dolgi rok pa vsekakor ne, saj so ravno starejši modeli le-teh najbolj energetsko potratni. Uporabniki se zato dandanes večinoma odločajo za steklokeramične plošče, še novejša (in zato malce dražja) opcija pa so tudi indukcijske plošče.

Naštete se od svojih predhodnic razlikujejo predvsem po načinu delovanja, saj so bolj prilagodljive in omogočajo lažjo nastavitev temperature ogrevanja, prav tako pa zmorejo zaznati velikost ogrevalne površine ter nato delovati neposredno nanjo. Ravno to je tudi razlog, da takšna kuhališča običajno trajanje kuhanja kar prepolovijo, kar pomeni tudi polovično manjšo porabo energije. Enostavno pa je tudi njihovo čiščenje, ki zaradi vgrajenih senzorjev onemogoči sprijemanje hrane neposredno na ploščo, ostanke pa lahko nato preprosto obrišemo kar s krpico.

Preberi več … http://www.sodobnakuhinja.com/kuhinjska-oprema/kako-izbrati-kuhalno-plosco

Članki iz iste kategorije: