Pomembno pohištvo pri opremi kopalnice

Omarica za umivalnik

Skoraj vsaka kopalnica bo veliko bolje izgledala in imela večjo funkcionalno vrednost, če jo opremimo z omarico za umivalnik. Poznamo različne oblike omarice, kamor lahko vgradimo, položimo ali drugače postavimo umivalnik. V sami omarici pa lahko shranjujemo brisače, toaletni papir, čistila in druge ključne potrebščine za vzdrževanje čistoče in higiene. Glavne vrste omenjenih omaric za umivalnike so:

  • Samostoječe 
  • Stenske
  • Talne

Vsaka izmed njih ima svoje prednosti in slabosti. Samostoječe so idealno kopalniško pohištvo za srednje in večje kopalnice. Če pa opremljamo manjši prostor, pa so stenske ali talne morda boljša izbira, saj zavzamejo manj prostora.

Umivalnik je pogosto najbolj uporabljan del kopalniškega pohištva.

Kopalniški bloki so izredno popularni

Dandanes lahko kupimo tudi kopalniške bloke, ki nam prihranijo veliko skrbi in dela. Vsebujejo najbolj kritične in funkcionalne elemente, kot so umivalnik, omarica za umivalnik, ogledalo, stenske omarice ipd. V nekaterih primerih lahko izberemo tudi izvedbe z led osvetlitvijo. Osvetlitev kopalniškega pohištva z LED lučkami je izredno priročno, če želimo ustvariti sproščujoč občutek oziroma atmosfero v kopalnici.

Velika prednost kopalniških blokov je ta, da že vsebujejo ujemajoče se elemente. Tako ne bo potrebe, da bi morali ročno izbirati dodatno kopalniško pohištvo. Lahko jih postavimo v večje, srednje in tudi manjše prostore. Za manjše kopalnice obstajajo tudi posebne slim izvedbe blokov, ki so narejeni tako, da najbolj učinkovito izkoristijo razpoložljivi prostor.

Poskrbimo za dobro osvetlitev kopalnice

Dobra osvetlitev kopalnice je pomembna iz praktičnih razlogov. Dobra vidljivost umivalnika, straniščne školjke, banje, kabine za tuširanje ipd. je zelo pomembna, zaradi varnosti. Dandanes so zelo popularne LED luči za osvetlitev določenih elementov ali pa celotne kopalnice. Vedno je najbolj pomembno, da se mi počutimo dobro, ter da nam kopalniško pohištvo nudi vso priročnost in udobje modernega doma.

Članki iz iste kategorije: