Priljubljeno mesto Mengeš nudi stanovanja za družine

Mesto je bilo nekoč majhno kmečko naselje ob reku Pšati, kjer je dejavnost kmetijstva predstavljala glavni vir gospodarstva. Sedaj pa je mesto postalo pomembno podjetniško in upravno središče, saj je v celotni občini registriranih kar tisoč podjetij. Pri tem pa so se poslovni in industrijski objekti preselili v industrijsko cono na obrobju mesta. V mestnem jedru pa lahko najdemo manjše trgovine, kavarne, restavracije in prostore za druženja krajanov.

Stanovanja Mengeš

Mengeš ima stanovanja, katera niso zgrajena v okolici industrijske cone, temveč so del kulturnega središča mesta. Nekatere stanovanjske zgradbe so blizu samega centra, druge pa so nekoliko bolj oddaljene od središča, kjer ponujajo mirno življenje v okolici narave. Prav zato je mesto idealno za družine z otroki, kateri svoje otroštvo lahko preživljajo v stiku z naravo.

Življenje in dom v živahnem kulturnem mestu

Stanovanja v mestu Mengeš pa niso primerna le za družine z otroki, temveč tudi za vse tiste, ki bi radi bili del rastočega in živahnega mesta, s svojo dolgo tradicijo in povezanimi sokrajani. Kulturno in družbeno življenje v mestu soustvarjajo številna društva, ki so v svojih dejavnostih zelo aktivna.

Preberite si nadaljevanje članka na temo “stanovanja Mengeš“.

Članki iz iste kategorije: