Ustrezna kmetijska mehanizacija je pogoj za učinkovito delovanje v kmetijstvu

Kmetijska mehanizacija

Dejstvo je, da v kmetijstvu ne moremo delovati dovolj učinkovito, če pri roki nimamo primerne kmetijske mehanizacije. Ta vključuje čisto vse, kar potrebujemo, da bi lahko dovolj ustrezno obdelovali zemljo.

Kmetijska mehanizacija na primer vključuje balirke, obračalnike, zgrabljalnike, kosilnice in podobno. Je torej ključen dodatek, brez katerega kmetovanje preprosto skorajda ni mogoče.

Uporaba strojev in tehnologije v kmetijskem sektorju

Lahko rečemo, da kmetijska mehanizacija pomeni uporabo strojev pa tudi tehnologije v kmetijskem sektorju. Obsega uporabo traktorjev, strojev in priključkov. Uporaba strojev vedno pripomore k večji učinkovitosti delavcev, obenem povečuje dohodek glede na delavca. Posledično se izboljšujejo tudi dohodki in sama učinkovitost delavcev, povečuje proizvodnja v kmetijstvu.

Trajnostna kmetijska mehanizacija
Trajnostna kmetijska mehanizacija ima potencial za povečevanje učinkovitosti in okolju bolj prijazne dejavnosti po žetvi, trženju in predelavi in povečuje produktivnost kmetijstva.

Vse omenjeno kaže na to, da mehanizacija v kmetijstvu torej povečuje samo produktivnost kmetijstva. Tega se zavedajo tudi številna podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo kmetijskih strojev. V podjetja so pogosto vpleteni skoraj vsi družinski člani in zaposleni, ki vam lahko nudijo tudi strokovno pomoč v povezavi s prodajo in opravljanjem dejavnosti na področju kmetijstva.

Trajnostna kmetijska mehanizacija

Pomembno je poudariti, da trajnostna kmetijska mehanizacija lahko izjemno pomembno vpliva tudi k razvoju vrednostnih verig in prehranskih sistemov. Ima namreč potencial za povečevanje učinkovitosti in okolju bolj prijazne dejavnosti po žetvi, trženju in predelavi.

Pomembno je, da kmetje za vsako delo izberejo najbolj primere vir energije. Sama raven mehanizacije mora učinkovito zadostiti prav vsem potrebam. Vir energije pa je treba seveda prilagoditi potrebam z družbenega, ergonomskega pa tudi kulturnega in ekonomskega vidika. Poglavitni element za zmanjšanje napora je torej trajnostna kmetijska mehanizacija.

Večji donos v kmetijstvu

Omenili smo, da je ena od večjih prednosti primerno izbrane kmetijske mehanizacije tudi večji donos. Tipičen primer je denimo sajenje žit. Ključna za doseganje dobrih pridelkov je populacija rastlin.

  • Z uporabo sadilnika lahko dosežete precej večjo populacijo rastlin glede na samo površino.
  • Z ročnim delom pravilne in enotne razdalje sajenja se namreč doseže zelo težko.
  • Sama zadeva se lahko izjemno izboljša s pomočjo sejalnice.

S pomočjo kakovostne mehanizacije se lahko kmetijske postopke izvaja precej hitreje. To v praksi seveda pomeni, da lahko več dela opravite v bistveno krajšem časovnem obdobju.

Kaj so dvoriščni nakladalniki in kakšen je njihov namen?

Dvoriščni nakladalniki so namenjeni za transportiranje in nakladanje tovora v nizkih stavbah in ozkih prehodih. V primerjavi s kolesnimi nakladalniki je dvoriščni nakladalec precej bolj gibljiv in bolj vzdržljiv, obenem ima manjši obračalni krog.

Dvoriščni nakladalniki za pomoč pri krmljenju živali
Dvoriščni nakladalniki so nepogrešljivi pripomoček pri krmljenju živali.

Nakladalniki se ne uporabljajo zgolj na področju kmetijstva, temveč tudi v vrtnarstvu in na področju komunale. So nepogrešljivi pripomoček pri krmljenju živali, prav tako pri čiščenju hlevov ter pri najrazličnejših priključkih.

Kompaktni dvoriščni nakladalnik

Na trgu so na voljo različni dvoriščni nakladalniki, med drugim tudi kompaktni, ki so namenjeni zlasti za delo v manjših prostorih. So torej majhni, okretni in izjemno vsestransko uporabni.

Manjši kompaktni dvoriščni nakladalnik se ponaša s hidrostatičnim menjalnikom, s štirikolesnim pogonom, zgibnim krmiljenjem, vrhunsko oddaljenostjo od tal in nizko kabino.

Konstrukcija sodobnih dvoriščnih nakladalnikov

Sodobni dvoriščni nakladalniki so zasnovani po najbolj sodobnih standardih. Izdelani so izjemno kakovostno z uporabo sodobnih tehnologij. Poleg kakovostne izdelave so stroji zelo preprosti za uporabo, funkcionalni pa tudi ekonomični.

Dvoriščni nakladalniki za lahkotno opravljanje del.
Dvoriščni nakladalniki so vzdržljivi in uporabni čelni nakladalnik za traktorje. Brezhibno se priključi na traktorje, kar vam omogoča zabavno in lahkotno opravljanje del.

Upravljanje sodobnega nakladalnika je lahkotno, ker lahko s posebno ročico upravljamo smer vožnje za dvigovanje ter spuščanje dvigala. Z nožnim pedalom se upravlja hitrost in ustavlja naprava. Za bistveno lahkotnejše delo poskrbijo tudi hidrostatični pogon, blokada diferenciala ter hidravlični odklop priključkov. Največji modeli so celo opremljeni s teleskopsko roko za doseganje višjega dviga.

Spletna trgovina s kmetijsko mehanizacijo

Če vas zanimajo različni kmetijski stroji, pripomočki in dodatki in želite kupiti novi ali rabljeni izdelek, potem je najboljša izbira specializirana trgovina s kmetijsko mehanizacijo. Izdelki so za ogled in nakup na voljo tudi v spletnih prodajalnah, kjer so cene še dostopnejše.

Oglejte si kaj vse ponuja specializirana trgovina s kmetijsko mehanizacijo

Tudi spletni prodajalci kmetijske mehanizacije so vam za dodatna vprašanja na voljo preko spletne pošte ali telefonskega pogovora. Najbolje pa je obiskati tudi fizično trgovino izbranega ponudnika, kjer izdelke lahko preizkusite.

Novi ali rabljeni dvoriščni nakladalnik?

Pri izbiri novega kmetijskega stroja, boste morda oklevali, ali kupiti raje rabljeno napravo ali mora biti naprava povsem nova. Če boste stroj kupovali v specializirani trgovini, ste lahko povsem prepričani, da so tudi rabljene naprave še povsem učinkovite za opravljanje dela. Obenem pa so rabljeni kmetijski stroji tudi cenovno precej bolj dostopni.

Članki iz iste kategorije: