Okrasni pokrovi platišč za avto v različnih barvah

Pokrovi platišč

Vemo, da so pokrovi platišč za avte vseskozi izpostavljeni najrazličnejšim vrstam poškodb. Ker so narejeni iz plastike, so še toliko bolj občutljivi na manj ugodne razmere iz okolice. Prav vsaka poškodba na njih je lahko preveč vidna, kar pa na pogled zagotovo ni privlačno.

Pokrovi platišč
Če se pokrovi platišč poškodujejo jih zamenjajte

Najpogostejši vzroki za poškodbo pokrovov platišč so zagotovo neugodni vremenski pogoji. Ker se okrasni pokrovi za avte običajno ne popravljajo, jih je treba ob poškodbi zamenjati. Stare pokrove platišč primerno vržemo proč in kupimo nove.

Kje kupiti rezervne avto dele?

Ko so rezervni deli za avto obrabljeni ali okvarjeni, je seveda treba kupiti nove. Ob tem se vprašamo, kje se nam jih splača najbolj kupovati. Je to najbolje prepustiti kar pooblaščenemu serviserju? Je možno, da rezervni avto del najdemo na trgu kar sami? Se je bolje odločiti za originalne ali neoriginalne rezervne avto dele?

Silux avtodeli

Kadar so v osredju cenovne in kakovostne razlike med rezervnimi deli za avto, je zlasti dobro omeniti akumulatorje. Ponudba takšnih naprav za avto je na trgu izjemna, prav tako sam kakovostni razpon. Lahko kupite avtomobilski akumulator, ki vam bo dobro koristil eno leto, ali pa napravo, ki bo dobro delovala tudi več kot pet let. Zelo podobno zgodbo nosijo tudi avto pnevmatike ali pa zavorne ploščice. Pogosto so nekateri rabljeni rezervni deli za avto povsem neučinkoviti, prav tako lahko tudi manj varna izbira.

Posebno vrsto težav pa lahko prinašajo električni sklopi, kot je denimo alternator. Razmeroma pogoste okvare alternatorjev so predvsem značilne za nekoliko starejše avte. Če je vaš alternator okvarjen, ga lahko odnesete na obnovo. To je navadno precej dobra pa tudi učinkovita rešitev, a so na voljo tudi povsem novi alternatorji, ki navadno stanejo samo delček originalnega alternatorja. Ko ga boste pogledali navzven, seveda z njim ne bo nič narobe. Drugačna situacija se pokaže nekoliko kasneje. Pomembno se je torej zavedati, da dobri neoriginalni rezervni deli za avto zagotovo ne morejo biti smešno poceni.

Članki iz iste kategorije: