Otroški voziček za dva otroka

Se vam zdi, da ste ravnokar rodili, zdaj pa pričakujete še enega otroka? Ali pa je bila narava do vas radodarna in pričakujete dvojčka? Ne glede na to, ali velja za vas eno ali drugo, je gotovo, da boste potrebovali otroški voziček za dva otroka.
Vozički za dva se delijo na dve skupini. Prvo predstavljajo vozički, pri katerih otroka ležita oziroma…

Se vam zdi, da ste ravnokar rodili, zdaj pa pričakujete še enega otroka? Ali pa je bila narava do vas radodarna in pričakujete dvojčka? Ne glede na to, ali velja za vas eno ali drugo, je gotovo, da boste potrebovali otroški voziček za dva otroka.
Vozički za dva se delijo na dve skupini. Prvo predstavljajo vozički, pri katerih otroka ležita oziroma sedita eden poleg drugega, torej sta nameščena vzporedno. Ti vozički so klasične dolžine, po širini pa so precej večje dimenzije kot vozički za enega. Za te se običajno odločajo starši dvojčkov, saj želijo, da sta bratca oziroma sestrici skupaj, eden poleg drugega, in lahko tako že od prvega dne naprej krepita svojo bratsko oziroma sestrsko vez.
Drugi vozički so narejeni tako, da sedita otroka eden za drugim. Torej ostaja enaka širina, spremeni pa se dolžina. Za te vozičke se večinoma odločajo starši različno starih otrok.
Kateri otroški voziček (http://otroskivozicki.si/) pa je dejansko boljši? Takšen, kjer sta otroka eden poleg drugega, ali eden za drugim?
Pri tej odločitvi se je najbolje ravnati po lastnem okusu, saj na to, kakšen bo karakter otrok, vnaprej ne moremo računati. Obe vrsti vozičkov imata svoje prednosti in svoje pomanjkljivosti. Če želite, da sta otroka eden poleg drugega in zaradi tega povezana, morate vsekakor računati na to, da bo takšen voziček zelo širok in ga morda ne boste spravili skozi vsa vrata. Prav tako ne gre pozabiti, da se otroško povezovanje spremeni v skupno igro in nato tudi v kakšen prepir – in če bo teh prepirov veliko, si boste gotovo zaželeli, da bi imeli raje voziček, kjer bi lahko otroka »razsedli« kot v šoli.
Pri vozičkih, kjer je eden otrok spredaj, drugi pa zadaj, pride običajno do tega, da je eden (starejši) vedno na prednjem sedežu in ima dober razgled, drugi pa sedi zadaj in pol stvari ne vidi, ker sedi pred njim bratec oziroma sestrica (to velja še zlasti za tiste vozičke, kjer zadnji sedežek ni dvignjen nekoliko višje).
Katerega pa je lažje voziti? To pravzaprav ni toliko odvisno od vrste izbranega vozička za dva, temveč bolj od kakovosti izdelave. Vsekakor boste lažje potiskali tistega, ki je lažji, torej ima ogrodje iz aluminija ali karbona, »krmiljenje« pa bo lažje pri tistem, ki ima bolj kakovostna kolesa, ki bolj »tečejo« in se lepše nagibajo ter obračajo.

Preberi več … http://www.spletarna.si/otroci-in-mladina/otroski-vozicek-za-dva-otroka/

Članki iz iste kategorije: