Izbira primerne zofe za našo dnevno sobo

Sedežna garnitura ima veliko postavitev

Odvisno je kje iščemo, vendar lahko najdemo sedežne garniture v veliko možnih postavitvah. Temu je tako, saj različni proizvajalci želijo pokriti potrebe različnih uporabnikov. Naše navade in okus pri tem igra tudi zelo veliko vlogo. Nekatere zofe so primerne za počivanje in kot zasilno prenočišče za goste, druge pa za velike družinske pogovore, tretje pa za kaj drugega. Da bi si lažje predstavljali namen, si poglejmo nekaj najbolj pogostih postavitev:

  • Standardna sedežna garnitura

Najbolj pogosto jo lahko zasledimo v postavitvi ohišja z regali za dnevno sobo. Je odlična kombinacija s skoraj vsako dnevno sobo, dokler imamo dovolj prostora, da jo vanjo postavimo.

  • Dvosed ali loveseat

Taka zofa je mišljena za uporabo dveh ljudi, večinoma parov. Idealna je za gledanje televizije in kratko popoldansko sproščanje.

  • Modularna zofa

Odličen dodatek za vse velike sobe. Modularna sedežna garnitura je po navadi v U ali L obliki. Ima tudi možnost, da dodajamo kose ali jih odstranimo. Primerna je za 3-5 ljudi, saj jo lahko tudi povečamo ali kose premestimo po želji.

  • Zofa dnevna postelja

Če smo na tesnem s prostorom, lahko kupimo tako garnituro, ki jo lahko spremenimo v posteljo. To je odlično za uredbo zasilnega prenočišča za goste.

Poskrbimo, da bo zofa bila primerne velikost za našo sobo

Prva stvar, ki je dobro, če jo opravimo pred nakupom je, da vzamemo mere svoje sobe. Tako bomo lažje brskali po ponudbi sedežnih garnitur, saj bomo vedeli s koliko prostora lahko delamo.

Članki iz iste kategorije: