Kadrovska agencija – 9 Razlogov, zakaj jo najeti

Zaposlitveni intervju pri kadrovski agenciji

Kadrovske agencije preverjajo reference, pregledujejo življenjepise, izbirajo kandidate v ožji izbor, načrtujejo razgovore in nameščajo kandidate na delovna mesta v imenu delodajalca. Kandidat je uslužbenec kadrovske agencije, ki dela po navodilih delodajalca.

Ne glede na to, kako dobro podjetje načrtuje svoje zaposlene, se bo pomanjkanje osebja v določenih fazah zagotovo pojavilo zaradi različnih vzrokov:

  • zaposleni potrebujejo dopust, 
  • stroški nadur postanejo previsoki, 
  • kratkoročni projekt zahteva dodatno osebje, 
  • delodajalec nima časa iskati kandidatov, 
  • notranji viri podjetja imajo težave pri zapolnitvi določenega položaja, 
  • delodajalec želi kandidata preizkusiti pred pogodbo s polnim delovnim časom.

Uporaba kadrovske agencije za najem zaposlenih omogoča delodajalcu, da se osredotoči na rast svojega poslovanja, sprejme dodatne kratkoročne projekte brez povečanja dolgoročnega števila zaposlenih, hkrati pa ima možnost zmanjšanja števila zaposlenih in režijskih stroškov, ko so projekti končani.

9 Prednosti Kadrovskih Agencij

V nadaljevanju si poglejmo, katere prednosti ima kadrovska agencija v primerjavi z interno kadrovsko službo podjetja.

1. Manjši režijski stroški

Zaposleni za nedoločen čas stanejo več kot le plača, ki jo prejemajo. Zdravstveno varstvo, bolniški dnevi, regres in davki delodajalca so le nekateri od stroškov, ki so vključeni v stalno osebje.

Pri agenciji za začasno kadrovanje delodajalec ne plača ničesar od tega, plača jim le opravljeno delo, brez dodatnih režijskih stroškov.

Delo preko kadrovske agencije
Delodajalec bo preko agencije plačal le za opravljeno delo

 2. Manj plačanih nadur

Namesto da bi delodajalec od stalnega osebja pričakoval nadure, lahko uporabi agencijo za zaposlovanje kadrov in privabi začasne delavce, ki pomagajo opraviti povečan obsega dela.

To delodajalcu prihrani izčrpavanje redno zaposlenih in stroške nadur za zaposlene, kar je velika prednost kadrovskih agencij.

Kako delujejo kadrovske agencije?

3. Kadrovska agencija zagotavlja osebje za krajši čas

Delodajalec morda potrebuje začasno zaposlenega, ker je stalno osebje na daljši bolniški, na porodniškem dopustu, zaradi nujnih družinskih razmer ali kaj drugega.

Najem kadra prek kadrovske agencije Advise daje delodajalcu fleksibilnost, da za kratek čas razporedi na dotično delovno mesto nekoga, ki bo zadolžen za delo za krajše časovno obdobje.

4. Prihranite pri usposabljanju, času in zmanjšajte tveganja pri zaposlovanju

Usposabljanje novih zaposlenih zahteva znatne naložbe tako časa kot denarja.

Ko iščete nekoga, ki bi pokril nekajmesečno delo zaradi odsotnosti redno zaposlenega ali povečanega obsega dela, ni smiselno porabiti denarja za njegovo usposabljanje. S pomočjo kadrovske agencije za je delodajalcu zagotovljena oseba, ki je pripravljena opraviti delo, ki ga potrebujejo.

Ko je delo zaposlenega končano, ni treba skrbeti za odpravnino, zavarovanje za primer brezposelnosti ali iskanje zamenjave. Da ne omenjamo, da je njegov odhod iz podjetja poenostavljen, kar je še ena prednost kadrovske agencije.

Članki iz iste kategorije: