Kaj je spletno gostovanje in njegove prednosti

spletno gostovanje spletne strani

Svetovni splet je v zadnjih desetletjih naredil velik korak naprej in za mnoga podjetja je prisotnost na spletu postala nuja, če želijo konkurirati na trgu. Če ste tudi vi razmišljali v tej smeri, potem ste zagotovo že naleteli na izraze, kot so na primer spletno gostovanje, domena, strežnik in še mnogo drugega.

Edini način, da ste v stiku s konkurenco, je postavitev spletne strani, ki pa se mora nahajati na določenem spletnem naslovu, prav tako pa potrebuje tudi dovolj prostora za shranjevanje vseh datotek. Naslovu spletne strani pravimo domena, medtem, ko je prostor za shranjevanje datotek zakupljen na določenem strežniku in temu pravimo spletno gostovanje.

Kako izbrati spletno gostovanje?

Ko je govora o spletnem gostovanju, imamo torej v mislih predvsem storitev, ki pomeni zakup prostora na strežniku. Server je zmogljiv računalnik, ki je preko hitre internetne povezave neprestano povezan s svetovnim spletom. Glede na to, da je spletno gostovanje tesno povezano z domeno, ga ponujajo predvsem ponudniki domenskih imen, zato boste že v postopku registracije in nakupa domene izbrali tudi vrsto in paket gostovanja.

Spletno gostovanje omogoča hitro delovanje spletne strani
Spletno gostovanje omogoča hitro delovanje in izboljšano varnost, zaradi česa ste lahko popolnoma brez skrbi glede podatkov celotne spletne strani.

Seveda se ob tem poraja vprašanje, katerega ponudnika spletnega gostovanja izbrati. V možici različnih podjetij izberite predvsem tistega, ki ni le cenovno dostopen, ampak predvsem zanesljiv, kar ima lahko ključno vlogo pri delovanju spletnega mesta, kot je na primer hitrost, dosegljivost, čas delovanja in še mnogo drugega.

Prednosti kakovostnega spletnega gostovanja

Seveda se lahko kadarkoli odločite in poiščete brezplačno spletno gostovanje, vendar v tem primeru zagotovo drži rek »za malo denarja, malo muzike«.

Kaj je strežnik oz. server? Kako deluje strežnik? Razložene vse vrste strežnikov.

Ogromno je zgodb o domačih strežnikih, ki imajo ravno toliko različnih izkušenj.

Članki iz iste kategorije: