Vps gostovanje, prilagojeno vašim potrebam

Ste se tudi vi odločili, da boste imeli svoj spletni portal ali spletno prodajalno? Prav. Izbrali ste ime domene, naročili izdelavo spletnih strani oziroma spletne trgovine. Je to vse? Vsekakor ne – potrebno je poskrbeti še za vps gostovanje saj vaše strani oziroma trgovina potrebujejo svoj spletni dom, kjer boste imeli vse vsebine shranjene in jih boste lahko brez težav upravljali.

Vps gostovanje

Kakšno naj bo vps gostovanje?

Za kakšno vrsto vps gostovanja se boste odločili, je odvisno predvsem od vaših potreb. Če imate zgolj spletno stran, ki je namenjena začetku delovanja podjetja, ki je še majhno in iz katerega ne veste, kaj se bo razvilo, se priporočajo tako imenovani začetniški paketi, ki so seveda cenovno precej bolj ugodni od gostovanja za tiste, ki se profesionalno ukvarjajo z izdelovanjem spletnih strani, ki ponujajo najrazličnejše spletne usluge in imajo splet tako rekoč v malem prstu. Pravzaprav v primeru, da ste začetnik in ne potrebujete veliko, vps gostovanje morda tudi ni potrebno in vam lahko v celoti zadošča klasično gostovanje – redko je namreč neka spletna trgovina ali spletni portal takoj tako »močna« oziroma zahtevna in obsežna, da zahteva gostovanje, pri katerem ne gre za deljenje prostora in same tehnologije oziroma opreme z drugimi uporabniki. Vps gostovanje je torej nekaj, kar je bolj kot ne namenjeno profesionalcem, ki sicer razmišljajo tudi o tem, da bi imeli lastni strežnik, vendar se jim zdi ceneje in enostavneje, če se odločijo za gostovanje, ki jim zagotavlja ločenost od drugih in popolno samostojnost pri administraciji. Nenazadnje pa je vps gostovanje zanje odlična rešitev še zlasti v primeru, da nimajo zaposlenih računalniških oziroma spletnih in programerskih mojstrov, ter se želijo, da za popolnost strežnika skrbijo strokovnjaki pri ponudniku gostovanja.
Kako lahko torej vps gostovanje pojasnimo na kratko? Gre za najem strežnika, ki ga dejansko najemate sami, brez deljenja – dokler zanj plačujete mesečno najemnino je popolnoma vaš, ne da bi vam bilo treba dejansko kupiti lastnega. Ali se boste odločili, da za vzdrževanje in posodobitve skrbite sami, ali ponudnik, pa je seveda vaša stvar.

Komu ni namenjeno vps gostovanje?

Kadar ne spadate med velika spletna podjetja ali velike stranke, se vam vps gostovanje zagotovo ne izplača. Povsem vam bo zadostovalo klasično »share« gostovanje, ki bo seveda tudi veliko cenejše.

Članki iz iste kategorije: