Kvalitetni tipski tepihi za avto za popolno zaščito tal

Kvalitetni tipskimi tepihi za avto

Tla avtomobila je potrebno zaščititi pred umazanijo, vlago in kamni. Najlažje to storimo s tipskimi tepihi za avto, ki se vozilu popolnoma prilegajo in se med vožnjo ne premikajo. Kvalitetne avto preproge zaščitijo tla pred trdovratno umazanijo, ki se zažre v avto oblogo in jo je nemogoče odstraniti. Da se izognemo dragemu globinskemu čiščenju avtomobila, raje kupimo tipske tepihe za avto in poskrbimo za najvišjo stopnjo zaščite tal. Gumirani tipski tepihi za avto so primerni za vse alergike, saj se na njih ne morejo razviti pršice ali druge alergene snovi.

Gumijasti tipski tepihi za avto brez strupenih snovi

Lastnike malih živali in staarše majhnih otrok skrbijo strupene primesi v vseh predmetih. Kakovostne avto preproge ne vsebujejo strupenih primesi in ne škodujejo okolju. Na gumijastih preprogah za avto lahko otrok brezskrbno stoji bos, brez da bi nas skrbelo, da bo prišel v stik s strupenimi primesmi.

Zaščitni  gumi tepihi
Gumi tepihi ščitijo pred umazanijo

Na gumi tepihih lahko odlaga otrok tudi igračke, stekleničko, zaprto hrano ali knjigice, saj med vožnjo zaradi roba  preproge ne bodo drsele po avtomobilu. Zaščitni  gumi tepihi so odlični tudi za prevažanje ljubljenčkov, saj v kolikor žival urinira v avtomobilu, urin ne preide na podlogo avtomobila. Kvalitetni tipski tepihi za avto preprečujejo tudi, da bi se tekočina ali hrana, ki ju nastavimo za naše pse, razlila po vozilu.

Fiksirane avto preproge za brezskrbno vožnjo

Pri nakupu kvalitetne avto preproge nam ni treba skrbeti, da bi slednja drsela med vožnjo. Ker se avto preproga tesno prilega in močno fiksira na tla avtomobila, se med vožnjo ne premika. Tako lahko vozimo avtomobil povsem brezskrbno, saj tepih ne more zlesti pod zavoro ali pedal za pospeševanje.

Gumi tepihi – za avto in še marsikaj
Gumi tepihi za čisti avto

Novi modeli tepihov po meri se fiksirajo na tla s priloženimi čepi, kar preprečuje premikanje tepihov med vožnjo. Primerni so za vse vrste in modele avtomobilov. Pred nakupom samo pogledamo znamko, letnico izdelave in model vozila, izmerimo velikost prostora pri nogah ter kupimo tipske tepihe za avto kar prek spleta.

Popolna zaščita tal avtomobila pred umazanijo

Novi tipski tepihi za avto nudijo popolno zaščito tal vozila pred umazanijo, vlago, tekočino in kamni. Ker se preproge trdno fiksirajo na pod, nam med vožnjo ni treba skrbeti, da bi z umazanimi čevlji umazali tla. Novi tepihi po meri imajo visok rob, ki preprečuje prehajanje nesnage s preproge na vozilo.

Video: Gumijasti tepihi

Obenem so narejeni nedrseče in med vožnjo ne opletajo. Na njih lahko prevažamo brezskrbno tudi hišne ljubljenčke, saj se tepihi enostavno očistijo po vožnji. Trdno umazanijo z gumi tepiha odstranimo s pomočjo metlice ali krpe, trdovratno umazanijo pa s pomočjo šampona za suho čiščenje. Pomembno je, da imamo vedno nameščene gumi tepihe v avtomobilu, saj tako preprečimo nastanek plesni ali razvoj bakterij na vlažnih tleh.

Kdaj je pravi čas za menjavo avto tepiha?

Nove tipske tepihe za avto moramo kupiti čim vidimo, da rob pri starih preprogah ni več enakomeren. Pogledati moramo tudi površino gumijaste preproge za avto, da ne prihaja do prepuščanja tekočine zaradi lukenj. Menjava avto preproge je pomembna tudi, če opažamo, da prihaja na starih nekvalitetnih izdelkih do nezaželjenih vonjav ali puščanja barve s tepiha na tla vozila. Novi modeli avto tepihov ne oddajajo nobenih vonjev, barvil ali lepila.

Vedno menjamo vse avto preproge istočasno

Pri menjavi avto preprog poskrbimo, da istočasno zamenjamo vse štiri tepihe. Na ta način imamo kvalitetno zaščito tal po vsem vozilu. Obenem pa ne prihaja do težav s tem, kam kakšna preproga spada, ko avtomobil odpeljemo v avtopralnico. Nove avto preproge bodo enostavno namestili nazaj v avtomobil, saj bodo vse štiri povsem enake. Prednost istočasne menjave je tudi v tem, da vedno vemo, da so vse štiri gumijaste preproge za avto enako kvalitetne, brez strupenih primesi in da zagotavljajo enakomerno zaščito tal vozila.

Uporaba gumi tepihov poleti?

Veliko posameznikov se sprašuje, ali so gumi tepihi primerni tudi za poletne vroče mesece. Kvalitetni tipski tepihi za avto so narejeni iz gume in primerni za uporabo v vročih mesecih, ker:

  • Poleti tudi dežuje in potrebujemo kvalitetno zaščito avtomobila,
  • Preprečujejo pretiran vnos peska in mivke s plaže,
  • Med vožnjo ne drsijo,
  • So enostavni za vzdrževanje in čiščenje,
  • Preprečujejo razlitje tekočine, 
  • Preprečujejo, da se mlečni izdelki in sladoled razlijejo po dnu vozila, saj je take madeže težko odstraniti.

Članki iz iste kategorije: