Minimalističen nanos make-upa za vsako žensko

Novejše smernice za ličenje so posvečene prikazovanju naravnega videza brez izstopajočih živih barv ličil. Pri tem je make-up  nanešen premišljeno, da poudari samo odlike vsake ženske. Nekatere tako nanesejo NYX make-up, da poudarijo obliko svojega obraza, druge poudarjajo oči in tretje ustnice. Vse naštete imajo skupno to, da uporabijo minimalno količino ličil, da dosežejo neverjetne rezultate.

Trije načini ličenja

Obstajajo trije preprosti načini ličenja:

  • Poudarjanje oči,
  • Poudarjanje ustnic,
  • Poudarjanje oblike obraza in ličnic.

Uporaba NYX make-upa za poudarjanje oči

Za poudarjanje oči je potrebna minimalna količina ličil. Na očiščen obraz najprej nanesemo kvalitetno podlago za ličenje, ki bo podaljšala obstojnost make-upa. Nadalje nanesemo tekoči kremni puder. Ličenje nadaljujemo s kompaktnim NYX make-up pudrom v prahu.

Uporaba NYX make-upa za poudarjanje oči
Poudarite svoje oči s pomočjo NYX make-upa

Nadalje nanesemo malce maskare na konjice trepalnic, počakamo, da se posuši, nato pa nadaljujemo z nanašanjem maskare po celotni dolžini trepalnic. Oči obkrožimo s svinčnikom, na ustnice pa nanesemo svetel lipglos. Na ta način z make-upom poudarimo oči in ves pogled ljudi okoli nas preusmerimo na oči in ustnice.

Preusmerjanje pogledov na naše ustnice s pomočjo ličil

Preusmerjanje pogledov neposredno na naše ustnice, pa dosežemo z drugačno uporabo ličil. Puder in maskaro nanesemo na enak način, kot prej. Ustnice pa moramo poudariti na poseben način z uporabo bolj drznih odtenkov NYX make-upa. Tako najprej izberemo željeni odtenek tekoče šminke ali lipglosa.

Uporaba NYX make-upa za poudarjanje ustnic
Poudarite svoje ustnice s pomočjo NYX make-upa

Nadalje pa ustnice najprej občrtamo z barvico v podobnem odtenku kot šminka oziroma glos. Za največji poudarek ustnic izberite temno rdeče ali temno rjave tone svinčnika in šminke. Nekatere posameznice celo kombinirajo prozorni glos in obarvano šminko, da najprej podaljšajo intenzivnost barv, obenem pa pričarajo lepe ustnice.

Poudarjanje oblike obraza in ličnic

Zelo zanimiv način ličenja je tudi tisti, s katerim poudarimo obliko obraza in ličnic. Pri tem se sprva odločimo, ali bomo poudarili oči ali ustnice. Najbolje je, da se poudarijo oči, saj bodo tako bolj do izraza prišle tudi ličnice. Po nanosu ustreznega senčila, dovolj velike količine maskare ter po obrobljanju oči, se nato lotite še nanosa make-upa na lica.

Poudarjanje določenih delov obraza z bronzerjem in osvetljevalcem

Contouring ali poudarjanje določenih delov obraza, vsebuje tudi igranje s svetlobo. Če želite poudariti ličnice, na primer nanesite za senčenje bronzer dve odtenka temnejši od vaše polti. Osvetljevalec pa mora biti en odtenek svetlejši. Bronzer nanesite na lice pod kostjo, ob strani nosu in na stranski del čela in vratu. Osvetljevalec pa nanesite na ličnico, vrhnji del nosu, brado in sprednji del čela. Tako boste poudarili samo lepe odlike obraza, ostalo pa prikrili z NYX make-up izdelki.

Uporaba nevtralnih barv ličil kozmetike PinkPanda za naraven videz

Naraven videz dosežete tudi z minimalnim nanosom ličil kozmetike PinkPanda, s katerimi poudarite samo določen del obraza. Naraven videz obsega nežno poudarjanje ličil s kombinacijo svinčnika in maskare, nanos pudra z mat učinkom, svetle odtenke šminke ali glosa in minimalen nanos rdečila na ličnice. Tako je obraz videti naraven, skoraj brez ličil.

Video: Toplo, hladno, nevtralno? Kako najti svoj podton in najboljše barve za ličenje in oblačila za vas!

Podaljšajte obstojnost nanešenega make-upa z nekaj triki

Obstojnost make-upa boste podaljšali z uporabo podlage za obraz in ustnice kot je na primer od kvalitetne kozmetične znamke Wibo in kozmetike Nabla, ki jo lahko kupite tudi prek spleta. Podlago se nanese na očiščen obraz, počaka, da se posuši, nanjo pa se nanese tekoči puder. Puder bo tako ostal dlje časa na obrazu in ne bo izginil. Obstojnost podaljšate tudi z uporabo NYX Professional Makeup makeup fiksatorja, ki se ga nanese po koncu ličenja. Preprosto zaprete oči ter fiksator v spreju razpršite po celotni površini obraza. Ta utrjevalni sprej za ličila je posebej primeren za gala dogodke, ki trajajo več ur.

Dodatni nasveti za boljšo obstojnost ličil

Na spletni strani kozmetike PinkPanda najdete tudi NYX Professional Makeup makeup fiksator za senčila, ki se nanese preko podlage za obraz in ustnice. Fiksator za senčila preprečuje zagubanje teksture v veko. Tako ne prihaja do pack senčila po vekah zaradi vašega mežikanja ali morebitnega solzenja oči. 

Prekrivanje napak in rdečih madežev s tekočim korektorjem v tubi

Namesto sprotnega odstranjevanja in novega nanašanja pudra, lahko napake in rdeče madeže sproti prekrivate. Pri tem najdite tekoči korektor kozmetike PinkPanda in ga nežno iztisnite iz tube na priloženo gobico. Z nežnimi tapkajočimi gibi nanesite manjšo količino korektorja na prizadeta mesta in korektor nežno zabrišite po koži z vašimi prsti.

Članki iz iste kategorije: