Najbolj luksuzne destinacije na Tajskem

Bangkok, Tajska

Bangkok

Bangkok, glavno mesto države ter njeno največje in najbolj razvito mesto, ponuja edinstveno mešanico veličastnih templjev, dinamičnega mestnega življenja in nebotičnikov, ki oblikujejo njegovo prepoznavno identiteto. 

V Bangkoku se nahaja več hotelov s petimi zvezdicami, ki ponujajo vrhunske storitve in udobje. Med njimi so Okura-Prestige Bangkok, Hansar Hotel, Sofitel Bangkok, Sukhothai in Shangrila. 

Centralna ambasada, Gaysorn in Siam Paragon so le tri najboljše točke, kjer lahko najdete luksuzno blago in nekatere najboljše blagovne znamke na svetu. Če si želite bolj avanturističnega načina nakupovanja v kraju, ki morda ni tako razkošen, je na tržnici Chatuchak, ki se razprostira na površini 35 hektarjev, na voljo 8 000 stojnic z vsemi vrstami blaga, ki si jih lahko zamislite.

Promet v Bangkoku na Tajskem
Bangkok je eno najhitreje rastočih in gospodarsko dinamičnih mest v jugovzhodni Aziji

Prav tako ne smete zamuditi plavajočih tržnic, če želite kupiti nekaj okusnih izdelkov. Lokalno hrano, sadje in zelenjavo pripravljajo na odprtih žarih na krovu majhnih čolnov. 

Bangkok je tudi otrokom in družinam prijazno mesto z veliko zanimivimi dejavnostmi za vsakega družinskega člana, ki bodo zagotovo zapolnile program vaših družinskih počitnic. Tajska lutkovna predstava gledališča Astra, kačja farma v Silomu in živalski vrt Dusit so odlična območja, kjer se bodo otroci in odrasli zagotovo zabavali. 

Z veliko možnostmi javnega prevoza in dvema mednarodnima letališčema nikoli ne boste imeli težav pri prihodu v Bangkok in po njem. 

Chiang Mai

Chiang Mai, neuradno drugo mesto Tajske, ima svojo posebno identiteto, ki ga ločuje od velemesta Bangkoka in je daleč od tropskih plaž Koh Samuja in Phuketa. 

Mesto se nahaja v severni regiji države in je ugnezdeno v gore, ki so najbolj spektakularna kulisa za luksuzne hotele, ki jih najdete po vsem mestu. Four Seasons Chiang Mai, Anantara, 137 Pillars in Dhara Dhevi so le nekateri izmed najbolje ocenjenih luksuznih hotelov na tem območju.

Chiang Mai – najbolj kul mesto na Tajskem!

Ker so življenjski stroški v mestu v primerjavi s Phuketom in Bangkokom nižji, lahko turisti med bivanjem ali potovanjem v Chiang Maiju kar najbolje izkoristijo svoj denar. 

Med najbolj vznemirljivimi dejavnostmi na tem območju so vožnja po najdaljšem ziplinu v Aziji, rafting, vožnja s kajakom po reki, plezanje po skalah, planinarjenje, pohodništvo in učenje Muay Thai. 

Mesto je znano po izjemnem izboru budističnih templjev, saj jih je po mestu raztresenih več kot 300. Najstarejši, najbolj obiskan in najbolj priljubljen med njimi je Wat Chiang Man.

Članki iz iste kategorije: