Nasveti, ki si jih morate zapomniti med potovanjem na Dunaj

Dunaj

Avstrija je zaradi svoje lege v Srednji Evropi dostopna na veliko različnih načinov. Najlažji in najhitrejši način potovanja je letenje, saj imajo letalske družbe United in Austrian neposredne lete iz Združenih držav, medtem ko družbe Jet2, EasyJet in Ryanair ponujajo neposredne lete iz Združenega kraljestva. 

Letališče Dunaj
Letališče Dunaj

Ob prihodu na letališče lahko izberete Uber ali taksi, ki vas bo odpeljal naravnost v hotel. Odpravite se lahko tudi do železniške postaje v spodnjem nadstropju letališkega terminala, kjer lahko ujamete vlak, ki vas bo odpeljal v središče mesta.

Če nameravate potovati po Evropi, lahko iz Prage, Budimpešte in Bratislave zlahka sedete na vlak ali skočite na avtobus iz več bližnjih mest, najbolj znana potovalna pot pa je iz Budimpešte.

Najboljši način za premikanje po Dunaju 

Potovanje na Dunaj in po njem je hitro in preprosto. Vendar si lahko po vseh teh dolgih sprehodih in okušanju dobrot te avstrijske prestolnice vedno odpočijete z uporabo javnega prevoza. 

Tramvaji in avtobusi vozijo od jutra do večera, tako da se lahko hitro in enostavno premikate po okolici. Po polnoči se lahko še vedno vozite s posebnimi nočnimi avtobusi, ki vozijo po glavnih ulicah v središču mesta. 

Kako uporabljati Ubahn – Dunaj

Tudi postaje podzemne železnice so čiste, na njih ni gneče in vse je jasno označeno. Lahko ste prepričani, da vas nihče ne bo potiskal samo zato, da bi vstopil v podzemno železnico pred vami. Proste sedeže lahko najdete takoj in vam ni treba hiteti. 

Tudi taksiji so na Dunaju cenovno zelo ugodni, čeprav jih je na ulici skoraj nemogoče ujeti. Zato je običajno, da taksi pokličete v hotelu ali restavraciji, lahko pa poiščete tudi posebna območja za taksije, kjer vas čakajo. 

Kje lahko ostanete na Dunaju?

Dunaj sestavlja več okrožij, ki so dokaj zaprta, zato lahko brez težav dostopate do različnih znamenitosti. Pri iskanju odličnega prenočišča se vam ni treba obremenjevati, saj lahko izbirate med številnimi možnostmi. 

Za ljubitelje zgodovinskih znamenitosti 

Če želite biti v središču mesta, je najboljša izbira okrožje 1, ki je le streljaj oddaljeno od glavnih znamenitosti, kot so Stephansdom, Graben in palača Hofburg. 

Za ljubitelje zunanjih površin 

Park Prater se nahaja v okrožju 2 in je kot nalašč za sprehode, s katerimi boste zgoreli ob okusni hrani, ki jo lahko tu pojeste.

Članki iz iste kategorije: