Zaljubite se v glasbeno mesto Salzburg

Salzburg

Mozart je nedvomno najbolj priljubljen sin Salzburga, ki se je rodil in odraščal v mestu in je za vedno ostal del njegove zapuščine. 

Mozart se je rodil leta 1756 na ulici Getreidegasse 9, danes pa se njegovi oboževalci in tudi ne oboževalci zgrinjajo samo zato, da bi se fotografirali pred živo pobarvanim rumenim pročeljem stavbe, v kateri je zdaj stalna razstava o njegovi karieri in življenju.

Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart se je rodil v Salzburgu (Avstrija)

Ko boste končali s fotografiranjem, si privoščite grižljaj ali dva čokolade Mozartkugel, katere modro-srebrna embalaža je znak, da gre za originalno salzburško čokolado Mozartkugel. Ta čokolada je prava, za razliko od zlato-rdeče ovitih spominkov Mozartkugel, ki jih lahko najdete na drugih območjih v Avstriji. Prav tako so tukaj zelo ponosni na Mozartkugel, okusno kombinacijo zelenega marcipana, obloženega s temno čokolado in nougatom, ki ga lahko kupite pri Furstu na Brodgasse.

Leta 1890 je Paul Furst, slaščičarski mojster, izumil to poslastico in jo poimenoval po mestnem skladatelju, ki takrat še ni bil tako priljubljen. Še danes se ta poslastica izdeluje ročno po originalnem receptu. V primerjavi s tistimi, ki se izdelujejo v masovni proizvodnji, je celo veliko boljšega okusa. 

Odkrijte izvor pesmi Tiha noč

Zima v Salzburgu ni le eden najbolj romantičnih krajev za vse, kar je povezano z božičem in adventom. Če tega še ne veste, iz tega mesta izvira tudi priljubljena pesem Tiha noč. Mesto, ki velja za najbolj priljubljeno med vsemi božičnimi pesmimi, je s sedmimi lokacijami, ki so povezane z njo, ključno za nastanek te pesmi.

Silent Night Holy Night v živo v salzburški katedrali 2015

Pisec besedila pesmi Tiha noč Joseph Mohr je bil rojen v mestu in je živel na Steingasse 31. Približno pol ure iz mesta, v širši deželi SalzburgerLand, se lahko ustavite tudi v vasi Arnsdorf. Tu je učitelj Franz Xaver prvič zložil Tiho noč, preden se je preselil v bližnjo vas Oberndorf, kjer se nahaja kapela Tiha noč. 

Članki iz iste kategorije: