Obiščite Köln v Nemčiji in odkrijte njegova številna čudesa

Köln ponoči

Če želite obiskati Köln, si oglejte naslednje znamenitosti in se udeležite nekaterih najbolj zanimivih dejavnosti, ki jih ponuja:

Ne zamudite obiska muzeja čokolade

V Kölnu ne morete brez obiska priljubljenega Muzeja čokolade. Ne zamudite ogleda muzeja, uživajte v čokoladi in spoznajte postopek izdelave čokolade. Po muzeju čokolade se sprehaja osebje. Tega ne oglašujejo, vendar imajo običajno pri sebi vrečko, ki je napolnjena s čokoladami.

Kölnski muzej čokolade

Višina katedrale v Kölnu

Kölnska katedrala z več sto stopnicami ima strm vzpon, ki pa je vreden truda, da se povzpnete na eno najbolj znanih znamenitosti.

Obisk muzejev

Köln slovi po izjemnih muzejih. Zato poskrbite, da jih raziščete, zlasti muzej Ludwig, ki hrani dela Picassa in drugih umetnikov svetovnega formata. V Kölnu vsako leto poteka eden najboljših festivalov, kjer se lahko ob polnoči zabavate, raziskujete in uživate v muzejih.

Muzej Ludwig, Köln
Muzej Ludwig, Köln

Muzeji, polni najboljših didžejev in kupov ljudi so najboljši kraj za obisk. Muzejska noč se zgodi le enkrat na leto. Če želite izvedeti kakšen je letni urnik, preverite turistično spletno stran mesta Köln.

Oglejte si zanimive mestne cerkve

V Kölnu lahko obiščete številne čudovite cerkve. Obiščite katedralo svetega Martina, ki je znana po svoji veličastni arhitekturi.

Ne pozabite poskusiti kölnske kuhinje

Če ste v Kölnu, se obvezno ustavite na tradicionalnih jedeh v restavraciji Fruh am Dom. Sproščeno vzdušje, pivo Kölsh in okusna hrana so najboljši razlog, zakaj se morate tam ustaviti.

Sprehodite se po mostu Hohenzollern

Če si želite ogledati čudovit razgled na mesto, se sprehodite čez reko Ren po mostu Hohenzollern do Rheinboulevarda, kjer se lahko udobno namestite, uživate in sprostite ob čudovitem sončnem zahodu, ki ga ponuja Köln (Nemčija).

Raziščite zgodovinsko staro mestno jedro Kölna

Köln sega v rimsko obdobje. To pomeni, da so tu različni arhitekturni slogi in zgodovina, ki jo boste zagotovo radi spoznali. Morate si ogledati njegovo staro mestno jedro, kjer boste videli tlakovane ulice, prikupne trgovinice in pisane hiše, kakršnih še niste videli.

Članki iz iste kategorije: