Pomembni elementi pri izbiri strežnika za našo spletno stran

Gostovanje spletnih strani

Začetna in start-up podjetja se velikokrat odločijo za deljeno gostovanje spletnih strani. To pa zato, ker je izredno cenovno ugodno in pokrije potrebe nezahtevnih spletnih strani. V tem načinu si strežnik delimo z več deset, sto ali tisoč različnimi uporabniki, izmed katerih si vsak lasti svojo domeno. Prednosti takega načina gostovanja spletnih strani so nizki stroški vzdrževanja, uporaba cPanel vmesnika, možnost prenosa domene na drug strežnik ipd.

Deljeno gostovanje spletnih strani
Deljeno gostovanje spletnih strani nam omogoča nizke stroške vzdrževanja

Seveda moramo pri tem sprejeti tudi nekaj omejitev, saj si delimo sredstva, kot so pasovna širina, moč procesorjev, velikost diska ipd., z drugimi uporabniki. Tako je možno, da bo občasno prišlo do počasnejšega delovanja naše spletne strani.

Virtualno gostovanje lahko popolnoma prilagodimo našim potrebam

Zadnje nekaj let se popularnost virtualnega gostovanja spletnih strani povečuje. Uporabljajo ga podjetja in posamezniki, saj ima veliko prednosti. Prva je ta, da lahko delovanje strežnika popolnoma prilagodimo našim potrebam. Deluje na enak način, kot deljeno gostovanje, vendar s to razliko, da si sredstev strežnika ne delimo z nikomer. Zakupljeno imamo pasovno širino, hitrost in število procesorjev, prostor na SSD-jih ali trdih diskih ipd. Tako tudi ob večjem obisku drugih lastnikov spletnih strani, delovanje naše ne bo upočasnjeno.

Video: Kaj je VPS

VPS ali virtualno gostovanje nam omogoča izbiro svojega operacijskega sistema, spletne kode in drugih orodij. Tako kot na vse strežnike, lahko tudi na VPS namestimo SSL certifikat in druge varnostne dodatke, ki omogočajo večjo varnost naše spletne strani.

Članki iz iste kategorije: