Ponudba čelad za motoriste

jet čelade

Čelada za motoriste velja za enega od najpomembnejših delov motoristične varnostne opreme. Na trgu lahko v povezavi s tem najdete izjemno bogato in raznoliko ponudbo. A ravno zaradi velike ponudbe je včasih težko izbrati primerno vrsto čelade za motor. Pred nakupom je zato treba obvezno vedeti, katera čelada je najprimernejša za nas in na kaj moramo pri izbiri predvsem paziti.

Sicer pa sodobno zasnovane motoristične čelade lahko razdelimo na pet oziroma šest različnih zasnov. Vsaka med njimi ponuja nekoliko drugačno obliko, prav tako funkcionalnost, stopnjo zaščite glave motorista. Na voljo so na primer integralne oziroma zaprte čelade, preklopne čelade, čelade za skuter ali jet čelade in še druge vrste.

Spoznajte jet čelade

Med številnimi vrstami čelad za motoriste lahko srečate tudi tako imenovane jet čelade, ki jih imenujemo tudi odprte čelade. Nekateri pa takšni moto opremi rečejo tudi mestna čelada. A ne glede na poimenovanje takšno opremo uporabljajo predvsem motoristi, ki se najbolj pogosto s svojim jeklenim konjičkom vozijo po mestu. Ker so priljubljene tudi pri uporabnikih skuterjev, jim ne nazadnje lahko rečemo tudi čelade za skuter.

čelade za skuter
Jet čelade pogosto uporabljajo vozniki ali voznice skuterjev za vožnjo po mestu.

Gre torej za moto čelado, ki ima odprt obrazni del, torej brada ni posebej zaščitena. Nekateri modeli imajo tudi vgrajen vizir, drugi ne. V primerjavi z integralnimi čeladami so takšne precej lažje in po merah tudi manjše. Ponujajo pa seveda manj zaščite.

Kaj so modularne ali cross-over čelade?

Modularne čelade pa so zasnovane kot kombinacija najrazličnejših vrst čelad. Lahko vključujejo snemljivo zaščito za brado, različne vrste vizirjev, senčnik ter podobno.

Kirian Mirabet vam je dal nekaj nasvetov za izbiro najboljše čelade LS2.

Takšno opremo torej uporabnik lahko hitro kar sam predela v najrazličnejše konfiguracije.

Članki iz iste kategorije: