Večnamenske kompresijske nogavice

Kompresijske nogavice za pomoč pri zdravljenu in odpravi krčnih žil

Kompresijske nogavice lahko zasledimo v mnogih različnih dolžinah. Njihova glavna naloga pa je, da omogočijo boljši pretok krvi v nožnih mišicah. To storijo tako, da jih stisnejo, kar povzroči, da telo poveča pretok krvi v noge. To pa pospeši zdravljenje poškodb in bolezni, saj je kri bogata s hranilnimi snovmi. Mnogi športniki pa uporabljajo omenjene nogavice za boljšo zmogljivost med opravljanjem zahtevnih fizičnih aktivnosti.

Medicinske kompresijske nogavice
Preventivne kompresijske nogavice Gloria

Same nogavice so narejene iz tesno prilegajočega materiala z imenom spandex ali elastan. Najdemo jih lahko tako za moške kot za ženske. Obstajajo pa tudi v športni kot tudi medicinski izvedbi. Športne izvedbe uporabljajo atleti, ki potrebujejo oporo za noge pri pohodih, teku ipd. Medicinske izvedbe pa so načeloma bolj tesne v predelu gležnja. Temu je tako, saj je to medicinska oprema, ki podpira pretok krvi v naše okončine in organe nazaj do srca.

Medicinska oprema, ki nam olajša okrevanja po poškodbah

Dejstvo je, da nam lahko razne bolezni močno omejijo gibanje. Srečo pa dandanes obstajajo mnoge rešitve, ki nam olajšajo življenje. Tako lahko izbiramo med različno medicinsko opremo, ki je namenjena, da nam povrne nekaj izgubljene mobilnosti.

Video: Kako pravilno uporabljati bergle

To pa nam omogoča oprema, kot so polifunkcionalni vozički z anatomskim hrbtnim in glavnim naslonom, različne sprehajalne palice, bergle, sobna dvigala ipd.

Tehnologija nam lahko močno izboljša kakovost življenja, ko trpimo za različnimi poškodbami in boleznimi hrbtenice, kosti, mišic ipd. Tako si zagotovimo boljše pogoje za okrevanje, kot tudi hitrejšo pot k ozdravitvi.

Članki iz iste kategorije: