Poskrbimo za dobro oralno higieno

Velikost zobne ščetke je ključnega pomena

Vsak človek ima različno obliko in površino zob. Z izbiro zobne ščetke z dovolj veliko glavo nam bo omogočila pravilno čiščenje manjših in večjih površin naših zob. Dandanes lahko izbiramo med številnimi velikostmi krtač za zobe. Če nismo prepričani o primerni velikosti, lahko eksperimentiramo. Ni potrebe po nakupu najdražje, saj moramo prvo najti najbolj primerno vrsto za naše zobe. Če bomo izbrali preveliko, bomo morda težje dostopali do strani in zadnjih molarnih zob. Te se nahajajo globlje v ustni votlini. Zaradi svoje ploske oblike se na njih zelo pogosto naberejo ostanki hrane, katere je zelo priporočljivo, da jih pred spanjem odstranimo.

Dobro se pozanimajte o trdoti zobnih ščetk in katere so najbolj primerne za vas.

Trdota ščetke za zobe

Vse zobne ščetke so lahko različno trde. Njihova trdota je zelo pomembna lastnost, saj nam omogoča udobno umivanje zob. Dejansko večina ljudi izbere mehke izvedbe, vendar to ni vedno najbolj priporočljivo. Različne trdote obstajajo z dobrim razlogom, saj so namenjene za različne velikost zob, ustne votline in preferenc uporabnika.

Srednje trde ščetke za zobe so najbolj primerne za uporabo

Čiščenje zob s srednje trdo ščetkino glavno ali medium izvedbo je izredno učinkovito. Ščetine so dovolj močne oziroma trde, da odstranijo obloge. Niso pa toliko trde, da lahko povzročijo poškodbe na sklenini ali dlesnih. Je pa priporočljivo, da smo pazljivi pri dotikanju dlesni. Če jih preveč razdražimo, lahko pričnejo krvaveti.

Mehke zobne ščetke so najbolj priljubljene

Pogosto se večina izmed nas vpraša, kako kupiti najboljšo zobno ščetko, ki bo zdržala dolgo časa in ne bo neudobna za uporabo. Na to vprašanje nam nudijo odgovor ščetke za zobe z mehko glavo. Med uporabo je zelo majhna možnost, da bi poškodovali ali razdražili dlesni. Je pa res, da bomo morali bolj temeljito očistiti zobe.

Članki iz iste kategorije: