Kmetijski priključki – raznolika ponudba kmetijske mehanizacije

kmetijski priključki

Za uspešno obdelovanje zemeljskih površin potrebujemo ne samo dober traktor, pač pa tudi več kmetijskih priključkov. Kmetijski priključki omogočajo obdelovalcem površin ustrezno delovanje in so nujni, v kolikor se kmetijstva resno lotevamo. Na voljo je več traktorskih priključkov različnih proizvajalcev – za nakup izbranega artikla pa se odločamo na podlagi kakovosti ter drugih lastnosti izbranega priključka. 

Kmetijski priključki so razdeljeni v več kategorij; sem sodijo prikolice, kosilnice, obračalniki, nakladalniki, zgrabljalniki in balirke, gnojevke, trosilci … Brez  vsega neštetega si težko predstavljamo, da bi v sodobnih časih še obdelovali večje travnate in druge površine. Za nakup le-teh pa se odločamo tudi na podlagi cene izdelka.

Kmetijski priključki, nujni za obdelovanje travnatih površin

Brez uporabe kosilnic, osnovnega traktorskega priključka, si ne moremo predstavljati košnje večjih travnatih površin. Izbiramo lahko med različnimi kosilnicami: sprednjo in zadnjo kosilnico oziroma kombinacijo le-teh, pozorni pa moramo biti tudi na druge specifike. Poleg kosilnice potrebujemo tudi obračalnik, zgrabljalnik, balirko ter nakladalno prikolico. Omenjeni kmetijski priključki zagotavljajo ustrezno delovanje na večjih travnikih.

osnovni traktorski priključek so kosilnice
Kosilnice so osnovni traktorski priključek za košnjo večjih travnatih površin.

Obračalnik s svojimi vrtavkami omogoča ustrezno obračanje pokošene trave. Kvalitetni obračalniki so narejeni tako, da se pokošena trava ne navija na sama kolesa ter je tako zagotovljeno nemoteno delovanje. Zgrabljalniki so nujni za spravljanje pokošene (in posušene) trave – narejeni so tako, da zajamejo pokošeno in tako omogočajo optimalno delovanje. Če se odločimo, da bomo pokošeno travo shranili za zimo, in pokošeno spravimo v bale, potrebujemo tudi ustrezno balirko. Le z uporabo omenjene kmetijske mehanizacije bomo ustrezno spravili krmo. 

Ostali kmetijski priključki

Prikolice za traktor serije kiper

Poleg traktorskih prikolic, kmetijskega priključka, brez katerega si ne znamo predstavljati opravljanje večjega dela, morajo večji kmetovalci poskrbeti tudi za druge kmetijske priključke, kot sto npr. trosilci in cisterne.

Članki iz iste kategorije: