Mestni otroški voziček – marela

Ob prihodu novorojenčka se večina staršev odloči za klasičen otroški voziček, ki omogoča tako namestitev globoke košare za novorojenčka kot sedežek za nekoliko večjega dojenčka, pa tudi lupinice za vožnjo v avtomobilu. Ti vozički so nujni vsaj prvih šest mesecev otrokovega življenja, saj mu nudijo vožnjo v zanj najbolj primernem položaju. Po…

Ob prihodu novorojenčka se večina staršev odloči za klasičen otroški voziček, ki omogoča tako namestitev globoke košare za novorojenčka kot sedežek za nekoliko večjega dojenčka, pa tudi lupinice za vožnjo v avtomobilu. Ti vozički so nujni vsaj prvih šest mesecev otrokovega življenja, saj mu nudijo vožnjo v zanj najbolj primernem položaju. Po šestih mesecih ali najkasneje pri starosti enega leta, pa se mnogim staršem takšni vozički že pričnejo dozdevati za nekoliko velike in okorne. Predvsem zato, ker so težki, ker so tudi zloženi veliki in zavzamejo veliko prostora v prtljažniku avtomobila, pa tudi zato, ker otrok začne slej ali prej hoditi in se rad včasih tudi malo sprehodi, mamice pa nato potiskajo za njimi prazne in velike vozičke.

Kakšna je rešitev?

Večina staršev se odloči, da bodo klasični voziček pospravili ali tudi prodali, ter raje kupijo tako imenovano marelo. To je mestni otroški voziček, ki ima manjša kolesa, njegova glavna lastnost pa je, da se zelo na majhno zloži – velik je zgolj kot dežnik, od koder je tudi dobil ime marela. Takšen otroški voziček nam omogoča, da ga vzamemo s seboj prav povsod. Vedno ga imamo lahko v avtomobilu, pa ne povzroča gneče oziroma natrpanosti. Ko ga potrebujemo, se otrok v njem pelje, ko ga ne, ga zložimo in nesemo pod pazduho.
Mestni otroški vozički (http://www.otroskivozicki.si/) oziroma marele so priljubljene tudi zato, ker se v njih radi vozijo tudi nekoliko večji otroci – namenjen namreč ni dojenčkom, temveč predvsem malčkom. Večinoma boste v njih sicer videli enoletnike in dvoletnike, po potrebi pa lahko vanj sede tudi petletnik – na primer takrat, ko greste na potovanje, pa je otrok po več urah hoje in ogledov že nekoliko utrujen.

Preberi več … http://www.jobwiser.si/ostalo/mestni-otroski-vozicek-marela

Članki iz iste kategorije: