Različne vrste moških ur

Moške ure

Če smo pred izbiro svoje idealne moške ročne ure, je dobro, če poznamo nekaj osnovnih razlik med njimi. Lahko pa, da že imamo uro, vendar nismo prepričani kako točno deluje. V vsakem primeru je dobro, če poznamo vsaj nekaj različnih mehanizmov in njihovih prednosti. V tem članku bomo pokrili vse najbolj nujne osnove, da si boste lahko lažje izbrali svojo uro, ki jo boste nosili še dolgo časa. Poglejmo si katere ure bi lahko bila najboljše za vas.

Moške ure

Različne ure in mehanizmi

Ko začnemo bolj spoznavati moške ure, bomo videli, da se razlikujejo po mehanizmih, ki jih sestavljajo. Te mehanizmi vplivajo na kazalce in njihovo premikanje, natančnost same ure ter tudi ceno.

Tako poznamo:

  • Mehanične ure
  • Avtomatske ure
  • Quartz ure

Mehanične ure

Najbolj klasična zasnova moške ure je mehanična. Poganja jih vzmet, ki je dolga od 20 do 30 centimetrov. Večja, kot je, več časa bo ura delovala, ne da bi jo bilo potrebno spet naviti.

Ali veste da GPS športna ura prikazuje tudi dodatne informacije, kot so: nadmorska višina, vzponi in padci nadmorske višine pri teku, hitrost premikanja med športno aktivnostjo, … Še več informacij o športnih urah pa si preberite s klikom na povezavo.

Članki iz iste kategorije: