Izbira hostinga je zelo pomembna

Ko izberemo ime domene, je čas za razmislek o web hostingu. Temu pravimo tudi gostovanje spletne strani. Nudi nam možnost zakupa strežnika, ki pa je v resnici močan računalnik. Ta računalniku omogoča, da je naša spletna stran aktivna ter na voljo vsem obiskovalcem. Strežnike poznamo v različnih konfiguracijah, ki pa so:

Deljeni strežnik

Deljeni strežniki so namenjeni majhnih spletnim trgovinam in manj zahtevnim projektom. Pri tem načinu hostinga si delimo strežnik s stotimi ali tisočimi drugimi uporabniki.

Virtualni strežnik

Virtualni strežnik je zelo podoben namenskemu, vendar z nekaj velikimi razlikami. Je bolj prilagodljiv način hostinga, kjer lahko uporabljamo unikatno spletno kodo, si povečamo zmogljivost procesorja ipd.

Namenski strežnik

Namenski hosting je namenjen najbolj zahtevnim uporabnikom. V tem načinu najamemo celoten strežnik za svoje namene. Tako imamo na voljo ogromno količino prostora za shranjevanje, vsa procesorska jedra ter pasovno širino.

Web hosting vpliva na hitrost delovanja naše spletni strani

Ko si izberemo določeno domeno, moramo izdelati spletno stran. Ko je izdelana jo prenesemo na strežnik, iz katerega se bo nalagala oziroma prikazovala uporabnikom. Pomembno je, da nam omogoča naš web hosting hitro delovanje spletne strani. Tako je izredno pomembno, kakšen strežnik bomo izbrali. Veliko večji uspeh imajo spletne strani, ki delujejo hitro, naložijo slike brez zatikanja ipd.

Tako je dobro, če vnaprej preverimo, da imamo na voljo dosti prostora za shranjevanje slik. Obenem pa pregledamo lastnosti strežnika, ki ga najemamo. Tako se prepričamo, da bo naša spletna stran uporabljala hitre trde diske, ali SSDje. Tako bomo zagotovili, da se bo vsebina strani hitro prikazala na zaslonu naključnega obiskovalca, kot tudi rednih strank.Članki iz iste kategorije: