Servis prenosnikov

Almost clunker

 (Photo credit: orangechallenger)

Servis prenosnikov je navadno bolj zahteven od servisa namiznih računalnikov, pa tudi same komponente potrebne menjave do nemalokrat dražje. Servis prenosnikov najpogosteje zaupamo pooblaščenim serviserjem, vsaj kar se tiče menjave strojne opreme, ponovno nalaganje programske opreme bo znal opraviti skoraj vsak raču…

Almost clunker

 (Photo credit: orangechallenger)

Servis prenosnikov je navadno bolj zahteven od servisa namiznih računalnikov, pa tudi same komponente potrebne menjave do nemalokrat dražje. Servis prenosnikov najpogosteje zaupamo pooblaščenim serviserjem, vsaj kar se tiče menjave strojne opreme, ponovno nalaganje programske opreme bo znal opraviti skoraj vsak računalniški serviser, bodite le previdni, da bo pri svojem delu uporablja licenčno programsko opremo.

Dokler je prenosnik v garanciji s servisom tako ni težav, odnesemo ga namreč do prodajalca in on uredi vse potrebne postopke za naprej. Ko pa je prenosnik enkrat izven garancije pa se zna zaplesti. Vsi prodajalci prenosnih računalnikov namreč niso pooblaščeni serviserji za vse znamke, je pa res, da imajo dostikrat seznam le – teh in nam to vsaj olajša iskanje ustreznega izvajalca storitve.

Potrebno se je zavedati tudi tega, da je strojna oprema za prenosnike pogosto bolj nezdružljiva kot je strojna oprema pri namiznih računalnikih, zato je marsikdaj potrebno počakati na dostavo ustrezne komponente iz tujine. Prav zaradi tega razloga lahko servis prenosnika traja dlje. Pred samo odločitvijo za servis pa je vsekakor potrebno preveriti tudi ceno same storitve in zahtevane komponente, da ne bomo po opravljenem servisu prejeli računa za skorajda višjo vsoto, kot bi jo potrebovali za nov prenosnik.

Saj veste kako pravijo: če se na prenosniku pokvari matična plošča je marsikdaj bolje menjati cel prenosnik kot le matično ploščo. Ko je prenosnik star že kakšnih 5 let pa to še posebej velja, saj dobimo navadno za isti denar kot bi ga namenili popravilu boljši prenosnik kot smo ga imeli do sedaj. Tehnologija namreč zelo hitro napreduje, cene le – te pa drastično padajo, zato so novi prenosniki dostopnejši kot so bili pred leti. Pri manjših okvarah pa se je vsekakor smiselno odločiti za servis, seveda v kolikor nam okvara ni »izgovor«, da potešimo svojo željo po nakupu novega prenosnika. Takrat pa le pogumno v nakup in veliko sreče pri izbiri.

Servis prenosnikov

Preberi več … http://www.spletarna.si/raunalniki/servis-prenosnikov/

Članki iz iste kategorije: