Očala za kratkovidnost in daljnovidnost

Progresivna očala za kratkovidnost in daljnovidnost

Včasih pa se zgodi, da pri merjenju dioptrije ugotovijo tako kratkovidnost kot daljnovidnost. V tem primeru so najboljša izbira progresivna očala. Ta namreč omogočajo tako gledanje v bližino kot v daljavo. Progresivna očala so zato večnamenska očala, ki jih boste lahko nemoteno nosili, ne glede na to, ali boste brali časopis, gledali televizijo, vozili, se sprehajali ali počeli karkoli drugega. Torej so progresivna očala res vsestranska!

Progresivna očala imajo namreč posebna stekla, pri katerih dioptrija prehaja oziroma lahko skozi stekla odlično vidite tako na daljavo kot na blizu. Progresivna očala vsekakor predstavljajo veliko boljšo možnost kot to, da bi morali nositi ena očala za na blizu in druga za na daleč. Nekateri ljudje sicer potrebujejo nekoliko več časa, da se navadijo na progresivna očala, a ko je enkrat začetno uvajalno obdobje končano, je večina uporabnikov z njimi zelo zadovoljna. V kolikor imate tako kratkovidnost kot daljnovidnost, so torej progresivna očala prava možnost za vas.

Sončna očala z dioptrijo

Če nosite korekcijska očala, je zelo pametno poskrbeti tudi za sončna očala z dioptrijo. Z njimi boste odlično videli tudi takrat, ko bo sonce močno pripekalo, hkrati pa bodo vaše oči dobro zaščitene pred njim. Sončna očala z dioptrijo so odlična izbira tudi za vožnjo v poletnih mesecih oziroma na sploh vedno, ko se nam zaradi sonca cestišče zelo blešči, zato je vidljivost brez njih veliko slabša. Če nosite kontaktne leče, bodo običajna očala zadostovala, sicer pa je možno naročiti tudi sončna očala z dioptrijo, s katerimi boste videli enako dobro kot s korekcijskimi.

Članki iz iste kategorije: