Izlet – Grožnjan

V okolici Novigrada je kar nekaj zanimivih točk, ki so zelo primerne za izlet. Morda je vreme preveč oblačno, morda je voda še premrzla ali pa smo se enostavno naveličali kopanja v turističnem vrvežu.
Če se zapeljemo iz Novigrada malo nazaj v celinski del Istre in v Bujah ne zavijemo levo proti domu ampak gremo kar naravnost, v kake dobre četrt ure… V okolici Novigrada je kar nekaj zanimivih točk, ki so zelo primerne za izlet. Morda je vreme preveč oblačno, morda je voda še premrzla ali pa smo se enostavno naveličali kopanja v turističnem vrvežu.
Če se zapeljemo iz Novigrada malo nazaj v celinski del Istre in v Bujah ne zavijemo levo proti domu ampak gremo kar naravnost, v kake dobre četrt ure vožnje pridemo v idilično istrsko vasico Grožnjan – imenovano tudi mesto umetnikov.
Nahaja se na 288 nadmorske višine z odprtim širokim obzorjem proti Motovunu in Učki, kar 20 km stran od morja a le 12 od meje s Slovenijo in 7 od mesta Buje. Zgodovina mesta sega celo nazaj v sam začetek 12. stoletja, ko je tukaj potekala živahna trgovina.
Tu je prav vsaka hiša umetniški atelje in razstavni salon. Na voljo so slike v različnih tehnikah, izdelki iz stekla, kamenja, gline, … Tukaj lahko uživamo v mirnem okolju, stran od vrveža velikih turističnih mest.

Slike s sprehoda skozi staro istrsko mesto Grožnjan.

Preberi več … http://pinesta.blogspot.com/2008/10/izlet-gronjan.html

Članki iz iste kategorije: