Kartuše – izbira glede na kakovost, ne ceno!

Ne glede na to, ali uporabljate tiskalnik za delo, ali za prosti čas in razne »družinske« projekte, je gotovo, da si želite kakovosten tisk, predvsem pa dolgo življenjsko dobo svoje opreme. To v osnovi pomeni, da potrebujete kakovostne kartuše, zaradi katerih se vaš tiskalnik ne bo prehitro pokvaril. Seveda pa je res, da kakovost običajno predstavlja tudi višjo ceno, zato marsikdo pri nakupu zamiži na eno oko in se zadovolji s slabšimi kartušami, na primer obnovljenimi ali manj kakovostnih proizvajalcev, saj lahko ob tem kar nekaj prihrani.kartuše
Če želite dobre kartuše s kakovostnim barvilom, ki ne bodo packale, je prva možnost nakup kartuš proizvajalca vašega tiskalnika. Tako imenovane originalne kartuše vam zagotavljajo življenjsko dobo tiskalnika, ki jo je zanj predvidel proizvajalec, prav tako pa se lahko zanesete na to, da ob morebitnih težavah s tiskom in popravilih tiskalnika ne bo zagate glede tega, da ste okvaro ali slabšo kakovost tiska dejansko povzročili sami, ker ste uporabljali neprimerne barve.

Če se odločite za nakup originalnih kartuš, ki spadajo v višji cenovni razred, je vsekakor najbolje, da si zanje skušate zagotoviti kar najbolj ugodno ceno, še zlasti, če tiskate pogosto in je tako potrebno precej pogosto menjavanje kartuš. Nikoli tako ne bo odveč, če pred nakupom pobrskate po spletu in skušate najti najbolj ugodnega ponudnika – če boste enostavno zavili v prvo prodajalno z računalniško opremo, vas lahko stvari stanejo več, kot bi bilo potrebno. Prav tako se izplača kupovati izdelke v času različnih promocij in akcij ter kupiti kakšno kartušo tudi na zalogo. Če tako kartuše kot papir in druge pisarniške stvari potrebujete zelo pogosto, pa velja seveda razmisliti še o nečem – o rednem dobavitelju, pri katerem si lahko zagotovite popuste na celoten nakup zaradi stalnosti. Seveda se pri tem tudi pozanimajte, ali velja še dodatna razlika v ceni glede na to, ali vam pisarniške potrebščine dostavijo do pisarne, ali pa jih sami prevzamete v njihovem skladišču.
Zakaj so originalne oziroma kakovostne kartuše (www.toner123.si) boljše od cenenih? Zato, ker boste prihranili na dolgi rok. Vaš tiskalnik se bo manj kvaril, tisk bo boljše kvalitete, predvsem pa originalne kartuše zdržijo dlje kot »generične«. Gotovo ste tudi sami že opazili, da je možno z originalnimi natisniti večje število strani, saj je razporejanje barve bolj optimizirano glede na vašo znamko in tip tiskalnika.

Članki iz iste kategorije: