Nasveti za nakup tiskalnika in kartuš

Kompatibilna kartuša lahko zamenja originalno 

Če ste že kdaj zamenjali originalno kartušo s kompatibilno, se vam je najverjetneje na tiskalniku izpisalo, da gre za napako oziroma vas je na to opozorila lučka posebne barve, navadno rdeče. V takšnem primeru je najbolje, da čip na zadnjem delu kartuše odstranimo, ta del narahlo poradiramo, ter kartušo ponovno poskusimo vstaviti v tiskalnik. Tokrat bo zagotovo deloval. 

Za kompatibilne kartuše je namreč značilno, da vsebujejo drugačen čip in prav zaradi tega lahko prihaja do omenjenih težav. Če ste prej na tiskalniku Canon uporabljali kartuše Canon, sedaj pa jih boste zamenjali s kompatibilnimi, to pomeni, da boste ravno tako lahko kakovostno natisnili svoj dokument. 

Pravilno vstavljanje kartuš 

Če ste v svoj tiskalnik kdaj vstavili več kartuš hkrati, ste imeli potem najverjetneje težave. Tiskalnik v takšnem načinu vstavljanja zagotovo ne bo zaznal kartuš. Kartuše morate menjati tako, da jih v tiskalnik dajete eno za drugo, nikakor pa ne vseh naenkrat. 

V samem tiskalniku se, na primer, lahko nahaja samo ena kartuša s pokvarjenim čipom, toda naprava bo to obravnavala tako, kot da so pokvarjene prav vse. 

Nakup kartuš v spletni prodajalni 

Ker so kartuše potrošni material, jih je treba stalno menjavati in nakupovati. Na srečo takšen material dandanes lahko naročamo tudi v spletnih trgovinah, tako da nam ga ni treba iskati kje drugje ter izgubljati dragocenega časa. 

Na spletu je kar nekaj zelo uveljavljenih spletnih prodajaln, kjer so vam kartuše, tonerji in še druga dodatna oprema za tiskanje na voljo po zelo dostopnih cenah. Lahko izbirate med kartušami priznanih proizvajalcev; to so, na primer, kartuše Canon

Članki iz iste kategorije: