Kompleti za sestavljanje Hubelino za razvoj otrokove motorike

Učenje s kockami skozi igro

Malčki se z večjimi kockami Hubelino naučijo štetja. Starši jih med igro sprašujejo na primer koliko kock vidijo na mizi in koliko kock je v stolpu. Z njimi preštejejo število toboganov in število kroglic na mizi. Prepoznavajo tudi katere barve so na voljo in pokažejo,kateri stolp je na primer bele barve, kateri pa sive. Starši otroku pokažejo tudi kateri stolp je višji, kateri nižji. Na praktičnem primeru izpostavijo tudi kje je luknjica na vrhu,po kateri spustijo kroglico po toboganu in kje kroglica pride ven. Vprašajo lahko tudi otroka, kdo živi v tem visokem stolpu, kje ta oseba dela in podobno. na ta način se s Hubelino kompleti povečuje otrokova domišljija.

Praktična igra s kockami namesto z računalnikom

Dodatna prednost kompletov igrač kot so Hubelino Pi je v tem, da se otrok dalj časa zamoti. Odvrača ga tudi od igranja računalniških iger in iger na telefonu, saj se s kockami preveč zabava. Pomembna je tudi stimulacija s strani staršev. Kazati je potrebno veliko mero navdušenja in zanimanja, saj tako tudi otroku vzpodbudimo pozitiven odnos do posamezne igrače.

Nadgradnja setov Hubelino PI za večje otroke

Večji otroci imajo raje set Hubelino Pi,ki vsebuje manjše kocke, ki so prav tako kompatibilne s setom originalnih Lego kock. Manjši koščki omogočajo bolj kompleksne konstrukcije. Kocke vzpodbujajo otrokovo domišljijo in prostorsko zaznavo, saj mora sam povezati vse delčke, da bo tobogan funkcioniral. Premišljeno mora povezati posamezne stolpe in tobogane z osnovno ploščo. Narediti mora ustrezen naklon, da frnikole normalno drsajo po drči. Sproti mora prilagajati konstrukcijo, da bo zaključena celota funkcionalna in v skladu s fizikalnimi zakonitostmi,predvsem težnostjo in trenjem.

Članki iz iste kategorije: