Pripravimo se na šport s primernimi oblačili

Športna oblačila, ki dihajo, so pomembna za vse tekače in druge intenzivne športe.

Vzdrževanje primerne telesne teže je izredno pomembno za vsakega posameznika. Tako se izognemo mnogim komplikacijam z zdravjem. Poleg tega pa bomo imeli več energije v osebnem in poslovnem življenju. Vse to pa najlažje dosežemo s telesno aktivnostjo. Lahko je dolga hoja, tek, plavanje, ples ali pa drug šport. Pri tem pa moramo poskrbeti, da bomo nosili primerna športna oblačila. To so lahko polo majice in različne hlače, ki omogočajo bolj prosto gibanje telesa. V vsakem primeru si tako povečamo zmogljivost ter se obenem zavarujemo pred poškodbami.

Oblačila, ki dihajo

Med vsakim športom se bomo sigurno do neke mere spotili. Pri intenzivni telesni aktivnosti se lahko dokaj veliko znojimo. S tem se telo zaščiti pred pregretjem, saj se med premikanjem mišic ustvarja veliko toplote. Pri teku in drugih športih pa nas to lahko močno ovira. Če se v oblačilih nabira pot, postanejo dokaj neprijetna za nošnjo. Športna oblačila, ki dihajo, so pomembna za vse tekače in druge intenzivne športe.

Tako omogočimo telesu lažje hlajenje in izparevanje potu, kar pa nam prinese prednosti, kot so:

  • Večja vzdržljivost
  • Manj naprezanja pri telesni aktivnosti
  • Boljše počutje

Vse zgoraj naštete prednosti nam lahko omogočijo kvalitetna športna polo majica, tekaške hlače in druga oprema. Pomembno je, da si izberemo primerne hlače, majice in superge za šport, ki ga prakticiramo.

Vzdržljivost oblačil

Dandanes lahko športna oblačila dobimo zelo hitro in za ugodno ceno. Prednost pa je tudi ta, da so izredno vzdržljiva. Tako jih lahko uporabljamo tudi več let zapored, brez da bi jih morali zamenjati. Oblačila za šport so narejena tako, da ne ustvarjajo upora ter se ne vezljajo in zatikajo med seboj. To pomeni, da je veliko manjša možnost, da bi se med športom poškodovali.

Športna oblačila za ženske
Ženska športna oblačila

Večina športnih oblačil ima tudi proti-bakterijske značilnosti. Tako bomo preprečili, da bi na naši koži nastala vnetja. Na samih oblačilih pa se ne bodo nabirale bakterije, ki nam lahko povzročijo težave. To osnovo imajo lahko tudi polo majice ter druga oprema, ki je narejena za tek ter druge športne discipline.

Zaščita pred okoljem

Večina športov poteka v zunanjem okolju. To pa predstavlja nevarnost za naše zdravje. Tukaj imamo predvsem v mislih vročino, mraz ter vlago. Vsi naravni elementi lahko škodujejo našemu telesu, če smo jim v preveliki meri izpostavljeni. V poletnih časih nam morajo športna oblačila nuditi hlajenje telesa. V nasprotnem primeru se hitro utrudimo ter tvegamo svoje zdravje. Sončni žarki so lahko tudi izredno nevarni, saj segrevajo naše telo. V tem primeru si lahko izberemo oblačila, ki odbijajo sončne žarke.

Športna oblačila za košarko
Športna oblačila za košarko

Pozimi pa nas oblačila morajo greti ter dovoliti koži, da diha. Tako zagotovimo primerno uravnavanje telesne temperature. V zimskem času pa je tudi pametno, da nosimo oblačila v slojih. Tako lahko odstranimo jakno, polo majice ali drug kos oblačila, če nam je prevroče.

Polo majice so vsestranske

Izredno vsestransko oblačilo so polo majice. Lahko jih uporabimo za šport, kot tudi za prosti čas. Prednost je tudi ta, da lahko polo majice kombiniramo z različnimi hlačami, supergi ter drugo opremo.

Polo majice se uporabljajo že dolgo časa pri igranju zelo popularnih športov, kot je tenis, golf, kriket, dirkanje s konji ipd. Po drugi strani pa jih lahko opazimo tudi v različnih klubih, pisarnah, restavracijah in mnogih drugih okoljih. Polo majice lahko uporabimo tudi za tek in druge discipline. Temu je tako, saj so izredno udobne in v njih vedno izgledamo dobro.

Oblačila brez bakterij

Med telesno aktivnostjo se telo prične potiti. Tako lahko v oblačilih nastane pravo gojišče bakterij. To pa je izredno nevarno za vsakega posameznika. Škodljive bakterije hitro povzročijo vnetja ter druge težave s kožo. Tako je dobro, če naša polo majica ali drugo oblačilo vsebuje proti-bakterijsko zaščito. Ta prepreči nabiranje bakterij in olajša pranje. Tako lahko oblačilo hitro operemo in ga naprej uporabljamo za šport.

Večja gibljivost telesa

Velikokrat se zgodi, da nas med telesno aktivnostjo ovirajo ravno neprimerna oblačila. Tako smo omejeni z gibanjem, kar nam močno zniža osredotočenost, energijo ter voljo za doseganje rezultatov. S športnimi oblačili pa telesu omogočimo polni rang gibanja. Tako dosegamo boljše rezultate in hitreje pridobivamo vzdržljivost, samozavest ter samospoštovanje.

Najbolj pomembno je, da se pri športu počutimo svobodno. Tako nas oblačila ne smejo ovirati ali nam povzročati neudobje. Priporočeno je, da si izberemo športna oblačila v katerih se počutimo svobodne.

Na spletni strani www.habeco.si lahko zasledimo odlična oblačila za šport. Poleg tega pa imamo tudi na izbiro različna delovna oblačila, ki nam olajšajo raznovrstna opravila. 

Članki iz iste kategorije: