Registracija domene in zakup primernega strežnika

Dandanes je v obstoju že več kot 360 milijonov domen. Večino si delijo svetovne končnice, kot sta .COM in .NET. Kljub temu pa so vedno bolj popularne lokalne domene za podjetnike, ki želijo poslovati v svoji domači državi. Končnice domen, kot so .SI, .DE, .IT in druge so vezane na določeno državo. Namenjene so uporabi spletnim stranem, ki so izključno namenjene strankam v določeni državi. 

Izbira lokalne domene vrhovne ravni je priporočena, če želimo poslovati samo v svoji državi. Obenem pa je tudi SEO optimizacija spletne strani lažja, saj bomo konkurirali samo podjetjem v svoji državi in ne celemu svetu.

Z gostovanjem VPS pridobite prednosti deljenega gostovanja z dodatno prilagodljivostjo virtualnega strežnika.

Registracija svetovne domene

Moderna tehnologija nam omogoča, da izdelamo svojo spletno stran in prodajamo izdelke celotnemu svetu. Ta izreden potencial lahko dosežemo, če opravimo registracijo domene s svetovnimi končnicami. Kupimo lahko eno ali pa tudi več imen, ki jih nameravamo uporabiti za poslovne ali druge namene. Neglede na naš cilj, je svetovna končnica .COM prepoznana po vsemu svetu.

Strežnik je ključen element pri delovanju vsake spletne strani

Izbira strežnika igra pomembno vlogo pri izdelavi spletne strani. Strežniki so močni računalniki namenjeni gostovanju ene ali več tisoč strani hkrati. Zakupimo jih lahko v številnih konfiguracijah, izmed katerih se vsaka razlikuje od druge po hitrosti delovanja, zmožnosti nadgradnje in drugih lastnostih. Zelo popularno je VPS gostovanje pri podjetnikih kot tudi fizičnih uporabnikih. Visok nivo prilagodljivosti in zmožnost nadgradnje so samo nekatere prednosti VPS strežnikov. Seveda pa na njihovo trenutno popularnost vplivajo tudi drugi dejavniki.

VPS strežnik je mogoče nadgraditi 

Morda je ena izmed največjih prednosti, ki jo ima VPS gostovanje, ta da ga lahko nadgradimo brez težav. Vsak strežnik razpolaga z omejenimi kapacitetami močjo procesorjev, delovnega pomnilnika, pasovne širine ipd. VPS strežnik pa vsakemu uporabniku omogoča, da nadgradi oziroma zakupi večjo moč omenjenih strojnih zmogljivosti, ko jih potrebuje.

Članki iz iste kategorije: