Ime domene naj jasno sporoča namen

Zakup prostora na strežniku ali spletno gostovanje   

Če boste kdaj koli želeli na spletu objaviti svojo stran, boste med drugim nujno potrebovali domeno in spletno gostovanje. Domena predstavlja ime vaše spletne strani. Registrirate oziroma zakupite jo za določen čas. V tem času ime zanjo uporabljate le vi. 

Spletno gostovanje pa je zakup prostora na strežniku. Nanj boste lahko nalagali svoje datoteke spletne strani. Prav tako boste gostovanje na spletu uporabljali za spletne poštne predale na svoji domeni. Na ta način bo vaša spletna stran vidna uporabnikom spleta. Ti vam bodo lahko poslali spletno oziroma e-pošto. 

Paket zanesljivega spletnega gostovanja 

Da bo vaša spletna stran delovala kar se da hitro in brezhibno, boste za to potrebovali paket zanesljivega spletnega gostovanja. Na voljo je ogromno ponudbe. Ugotovili boste, da ni tako preprosto primerjati različne ponudbe. Ugotoviti boste morali, katero spletno gostovanje je najustreznejše za vaše potrebe. 

Najprej boste morali biti pozorni na kakovost spletnega gostovanja. Pomembno je, da vse deluje zanesljivo. Zlasti je dobro, da je zmogljivost strežnika dovolj dobra. Če se bo vaše spletno mesto nalagalo preveč dolgo časa, je zelo velika verjetnost, da bodo obiskovalci vašo spletno stran hitro zapustili. Zelo majhna možnost je, da se bodo kdaj še vrnili nanjo. Doživeli so namreč slabo uporabniško izkušnjo. 

Različne možnosti spletnega gostovanja 

Najbolje je, da se spoznate z vsemi različicami, ki vam jih ponuja spletno gostovanje. Izbirate lahko med različnimi možnostmi. To so upravljalni strežnik, namenski strežnik in vServer. 

Z izbiro upravljalnega strežnika boste dobili lasten strežnik. Dodatno ga bodo upravljali sistemski skrbniki gostujočega podjetja. Ti vam bodo zagotavljali, da med delovanjem ne bo prihajalo do težav oziroma vam jih bodo kar sproti odpravljali.

Članki iz iste kategorije: