Risanka Smrkci, dobri stari časi!

Risanke Smrkci so bile popularne v naši mladosti, torej v osemdesetih, pa tudi v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Potem pa so počasi izgubljale na gledanosti s pojavljanjem novih in novih risanih serij. Na srečo so Smrkci večni in vrnili so se skozi stripe, knjige in film.risanka-smrkci

Otroci jih imajo vedno radi

Jih gledajo tudi vaši otroci? Verjetno jih. Lahko jim jih kupite na DVDjih ali pa jih poiščejo na Youtube, čeprav je tam bolj malo delov. Tudi niso vsi v slovenščini, kar pa je škoda, kajti risanka Smrkci je narejena z zelo veliko dialogi in skozi njih izvemo kakšna je zgodba in tudi spoznamo glavne junake.

Risanke Smrkci odlično dopolnjujejo skoraj epske serije risank iz prejšnjega stoletja, med katere spadajo tudi Snorčki, pa Čebelica Maja, Sport Billy, Hrabri Mišek  in druge podobne risanke s polno vsebine in včasih tudi poučnim zaključkom. Med bolj priljubljene so spadali tudi He-Man, Bananjam in Super Medo, smo pa v naši državi imeli pomanjkanje risank, ki so se takrat vrtele v ZDA, kot so denimo cele serije risank o Spidermanu in ostalih junakih stripov.

Na vzhodu pa nič novega

Ker je bila Jugoslavija takrat vezana predvsem na vzhodni del Evrope, so se pri nas vrtele risanke, ki so nastajale v studijih na češkem, madžarskem in še kje v okolici. Tako smo lahko spoznali kaj počne Maček Bojan in kakšne norosti stresata Lolek in Bolek, Pat in Mat v risankah A je to! ali pa vrli Gustavu, o katerem sploh ni potrebno izgubljati besed. Vsekakor so bili to lepi časi, risanke iz tistih časov pa so danes zopet popularne in kljub poplavi novodobnih risank ne izgubljajo na vrednosti.

Članki iz iste kategorije: