Zabavne miselne igre Metulji za otroke

Vsaka sestavljanka ima osem kvadratnih kosov ploščic, ki so postavljene znotraj igralne ploskve z robovi. Otroci najprej postavijo ploščice tako, kot so slike prikazane v knjižici z izzivi. Nato pa morajo premikati ploščice po površini, dokler ne ustvarijo popolne in simetrične metulje. Ploščice med igranjem drsijo skozi kvadratke, pri tem pa jih igralec ne sme dvigovati ali vzeti iz okvirja ploskve. Miselne igre Metulji je konec, ko so v kvadratkih postavljene vse slike, katere so prikazane v knjižici. 

Otroška drsna sestavljanka nudi mnogo izzivov 

Otroci se bodo zelo zabavali, ko bodo skušali ugotoviti, kakšen je pravi končni položaj kosov v drsni sestavljanki. Pri tem pa je vse izzive mogoče rešiti v 32 potezah ali manj. Miselne igre Metulji vsebujejo dvostranske ploščice za sestavljanje, ravno zato, da bi se lahko otroci zabavali z razmeroma lahkimi in malo težjimi izzivi. Na eni strani ploščice so narisani metulji, druga stran pa je prazna. 

Ploščice s slikami so tako na igralni ploskvi obrnjene na glavo in se lahko uporabljajo za premikanje na praznem kvadratu znotraj polja. Enostavni izzivi imajo pogosto več kot eno možno rešitev, težji izzivi pa ne. Vsak kos sestavljanke ima na obeh straneh štiri manjše nogice, ki so dodane za zaščito slikic na ploščicah, da se le-te ne bi opraskale med drsenjem po igralni ploskvi. 

Članki iz iste kategorije: