Escape room me je navdušil!

S partnerjem sva se že pred leti dogovorila, da si ob osebnih praznovanjih ne kupujeva klasičnih daril, temveč raje vsakič poskrbiva za skupno doživetje. Saj veste, izlet, krajše potovanje ali kakšna športna dogodivščina pride vedno prav in okrepi odnos, poleg tega pa si človek še pošteno napolni baterije. Marsikaj sva že preizkusila, a nekatere stvari so bile zame tudi nekoliko preveč adrenalinske in mi niso bile preveč po volji. Letos pa me je za rojstni dan presenetil s povabilom v escape room oziroma sobo za pobeg.escape-room


Za escape room sem nekajkrat že slišala, a nisem vedela, da obstaja tudi pri nas. Znanka iz tujine mi je namreč nekoč pripovedovala o escape room maniji v njihovi državi – očitno imajo pri njih kar nekaj sob za pobeg, in vse so se zdele zanimive. Zasnovane tematsko, tako da vsakič rešuješ uganke, povezane z drugim področjem. Pravzaprav pa ne gre zgolj za sobe – ena od sob pobega pri njih je dejansko hiša pobega, tako da lahko v različnih prostorih iščeš sledi, igre pa je konec, ko ti uspe priti ven. In ne vsakič po isti poti – enkrat skozi glavna vrata, drugič skozi okno, tretjič skozi kletne prostore. Kar seveda lahko traja tudi pol dneva!
Soba pobega pri nas pa je menda nekoliko bolj skromna. Ravno tako lahko izbiraš med različnimi tematikami, a večinoma si omejen zgolj na en prostor, zato igra tudi ne traja tako dolgo.
Z možem sva na dogodivščino povabila še njegovega brata z dekletom in prepričana sem bila, da bo zabavno. Res je bilo – še bolj, kot sem pričakovala! Za razliko od adrenalinskih dogodivščin je bilo treba v sobi za pobeg ves čas napenjati možgane in moram priznati, da ni bilo lahko. Bilo pa je zanimivo in napeto in nazadnje nam je s skupnimi močmi vendarle uspelo.soba-pobega
Soba za pobeg thekey.si me je navdušila in z možem sva se že dogovorila, da ga obiščeva še kdaj in se dava zapreti v kakšno drugo sobo. Zakaj? Zato da ponovno pomeriva moči. Medtem, ko je bil pri najinih adrenalinskih izzivih vedno on glavni, je bilo v sobi za pobeg tako, da sva si bila precej enakopravna in sva oba prispevala svoje znanje in logično razmišljanje – prepričana pa sem, da sem bila za izhod kljub temu nekoliko bolj zaslužna jaz, kot pa on.

https://www.youtube.com/watch?v=TEY2tvGkmG8

Članki iz iste kategorije: