Izdelovanje kartuš iz recikliranih materialov

poceni kartuše

Čeprav kartuše v pisarniških prostorih veljajo za nepogrešljiv material, pa nanje postanemo pozorni šele tedaj, ko se na zaslonu pojavi opozorilo, da je kartuša skorajda prazna. Večina kartuš za enkratno uporabo ob spraznitvi pristane v smeteh. Kljub temu pa se lahko tiste za ponovno polnjenje uporabijo tudi do sedemkrat. Šele nato svojo pot nadaljujejo v center za recikliranje. Ker takšen potrošni material sodi med nevarne odpadke, bi ga morali nujno oddajati v zbirne centre. Ena od možnosti je tudi ta, da ob nakupu nove kartuše staro oddamo trgovcu.

Pri nakupu novih pripomočkov za tiskanje smo pozorni zlasti na cene. Čeprav so kakovostni tovrstni materiali lahko precej dragi, so na voljo tudi poceni kartuše. Brizgalne kartuše so v primerjavi z laserskimi precej ugodnejše. Slednje imajo večjo moč pa tudi spodobnost proizvesti veliko več strani.

kakovostne in dovolj poceni kartuše
Če želite kupiti kakovostne in dovolj poceni kartuše, morate najprej poznati, kaj je na voljo na trgu.

Razlika med originalnimi, kompatibilnimi in obnovljenimi kartušami

Če želite čim bolj kakovostne in dovolj poceni kartuše, morate najprej poznati, kaj točno ponuja trg. V grobem takšen pisarniški material lahko delimo na:

  • originalne kartuše,
  • kompatibilne,
  • obnovljene,
  • kombinirane pakete,
  • kartuše s trdim črnilom.
Kako delujejo tiskalniki? (Barvni laserski tiskalnik, toner za tiskalnik in brizgalni tiskalnik)

Originalne se ponašajo z oznako OEM. Če je torej kartuša označena s to kratico, pomeni, da je proizvajalec isti, ki proizvaja tudi tiskalnik. Navadno je takšna vrsta materiala precej dražja v primerjavi z ostalim. Seveda pa ponuja daleč najboljšo kakovost. Za kompatibilne je značilno, da jih razvijajo podjetja tretjih oseb. Ta želijo, da bi lahko svojim kupcem ponudila stroškovno učinkovito alternativo originalnim oziroma OEM kartušam. Kompatibilna kartuša je opremljena z najbolj sodobnim povezovalnim čipom ter je združljiva z vrsto sodobnih tiskalnikov. Kljub temu se njihova kakovost črnila lahko glede proizvajalca precej razlikuje.

Članki iz iste kategorije: