Turneja po Bolgariji z majhnim proračunom

Bolgarija Sofijsko narodno gledališče

Obiskovalci znamenitosti in muzejev na tem območju le redko plačajo več kot 3 USD, če pa jih nameravate obiskati več, na njihovih spletnih straneh preverite, ali imajo brezplačne dneve, ki so pogosto enkrat na mesec. Vse galerije in muzeji po vsej državi so brezplačno na voljo med evropsko muzejsko nočjo, ki poteka vsako leto v soboto po mednarodnem dnevu muzejev 18.thmaja ali pred njim. V tem času je tudi veliko posebnih dogodkov. Brezplačen je tudi obisk cerkva, razen kadar gre za državni spomenik. To velja tudi za nacionalne parke.

Spremljajte svoje izdatke za hrano 

Kuhajte in pripravljajte svoje obroke ter izkoristite bližnje tržnice s svežo zelenjavo in sadjem. S tem ne boste le prihranili denarja, ampak boste zagotovo z veseljem ugotovili, da imajo sveži pridelki v Bolgariji za razliko od večine držav, kjer so kljub daljši obstojnosti nekoliko mlačni, bogat okus, čeprav hitreje zgnijejo. 

Bolgarska kumarična juha
Bolgarska kumarična juha

Zmanjšajte stroške za zabavo

Večina barov na tem območju organizira brezplačne koncerte mladih glasbenih skupin. V hotelu se pozanimajte, kaj vam lahko ponudijo za večer. Večina najboljših festivalov v Bolgariji je prav tako brezplačnih. Tudi v parkih, zlasti v Sofiji, je poleti veliko načrtovanih brezplačnih dogodkov.

Sofija in gore Bolgarije

Prihranite pri nakupu spominkov 

Nobeno potovanje ne bo popolno, če ne boste kupili spominkov, ki jih boste prinesli domov. Če ne želite razdreti svojega proračuna, se raje izogibajte turističnim trgovinam. Namesto tega se lahko odpravite v bližnji supermarket in kupite sharena sol ali mešanico bolgarskih zelišč in lyutenitsa ali tradicionalni bolgarski namaz, pripravljen iz paprike in paradižnika. Nato lahko zavijete v lekarno ali kozmetično trgovino in kupite nekaj kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo bolgarsko rožnato olje po zelo ugodni ceni. 

Manj za javni prevoz in taksije 

Pri nakupu povratne vozovnice, ki je odlična izbira za enodnevne izlete, lahko izkoristite popuste bolgarskega nacionalnega železniškega podjetja. Tudi številna avtobusna podjetja ponujajo posebne povratne vozovnice. Če bivate v Sofiji in nameravate javni prevoz uporabljati več kot trikrat na dan, si morda želite kupiti dnevno vozovnico ali celo 30-dnevno vozovnico. Te vozovnice lahko uporabljate za vsa javna prevozna sredstva, vključno s tramvaji, avtobusi in podzemno železnico. Kupite jih lahko tudi v vseh kioskih za prodajo vozovnic.

Članki iz iste kategorije: