Tekstilne snežne verige imajo številne prednosti

Na trgu najdemo poleg jeklenih tudi tekstilne snežne verige, ki so izdelane iz visoko tehnološkega materiala in so namenjene izključno za zimske razmere na cestišču. Prednost tekstilne snežne verige je v tem, da posebna tkanina, iz katere so izdelane verige, ne more poškodovati kovinskih delov, kar pomeni, da ščiti tudi alu platišča in ostale mehan…

Na trgu najdemo poleg jeklenih tudi tekstilne snežne verige, ki so izdelane iz visoko tehnološkega materiala in so namenjene izključno za zimske razmere na cestišču. Prednost tekstilne snežne verige je v tem, da posebna tkanina, iz katere so izdelane verige, ne more poškodovati kovinskih delov, kar pomeni, da ščiti tudi alu platišča in ostale mehanske dele. Ko se avtomobil premika po zasneženem cestišču, postaja tkanina vedno bolj gosta in lasasta, to pa povzroči dober prijem avtomobila tako na ledenem, zasneženem ali mokrem cestišču. Nekateri jih uporabljajo tako na letnih kot na zimskih pnevmatikah. Še vedno je najbolj priporočljivo, da jih odstranite, ko so pogoji na cestišču primerni vožnji brez verig, kar pomeni, da cestišče ni ledeno oziroma zasneženo. Težava je namreč v tem, da vožnja takrat, ko verige niso potrebne, vpliva na samo življenjsko dobo in lahko zmanjša učinkovitost verig. Strokovnjaki, ki so testirali njihovo delovanje, se strinjajo, da so v najzahtevnejših pogojih učinkovitejše od jeklenih verig. V kolikor vas skrbi, da ne bi bile certificirane, je strah povsem odveč. Ne samo, da so testirane, ampak so tudi potrjene s strani večine avtomobilskih proizvajalcev ter ustanov za izdajo certifikatov. Ko se odločate za tekstilne snežne verige, pazite na to, da boste izbrali velikost, ki bo ustrezala dimenziji pnevmatik.

Oglejte si našo ponudbo na www.withcar.si

 

Se tekstilne snežne verige dobro obnesejo med vožnjo?

Odgovor je pritrdilen, saj so tihe in ne povzročajo kakšnih vibracij na avtomobilu, kar je na primer slabost pri jeklenih verigah. Z njimi se lahko ob upoštevanju vremenskih pogojev in pogojev na cesti vozimo do hitrosti petdeset kilometrov na uro. V kolikor ima vaš avtomobil ABS ali drug dodaten elektronski pripomoček, jeklenih verig strokovnjaki ne priporočajo. Tukaj pridejo zopet v poštev tekstilne snežne verige, ki v povezavi z elektronskimi pripomočki, še dodatno pripomorejo k boljši in varnejši vožnji.

 

 

 

 

 

 

Preberi več … http://www.spletarna.si/razno/tekstilne-snezne-verige-imajo-stevilne-prednosti/

Članki iz iste kategorije: