Ženska, moška in otroška zimska obutev

Medtem, ko si lahko poleti izbiramo čevlje predvsem glede na njihov videz, se je treba pozimi odločiti za druge glavne kriterije. Zimska obutev mora biti predvsem topla, hkrati pa tudi varna. To pomeni, da se velja odločati za obutev, ki nas bo dovolj grela in ščitila pred mokroto, prav tako pa bo preprečevala zdrse na zaledenelih tleh.zimska obutev

Najbolj priljubljena zimska obutev so škornji, ki so bolj kot ne v domeni žensk. Veljajo za obutev, ki je lahko tako športna kot elegantna, torej jo lahko izberemo tako, da se poda različnim stilom. Usnjeni črni škornji z visoko peto so za ženske gotovo najbolj seksi zimska obutev, ki ne sme manjkati v garderobi nobene ženske. Bolj športne verzije škornjev, torej v sproščenem stilu, pa se podajo k bolj »casual« garderobi, torej k džinsu, legicam …

Otroci potrebujejo pozimi gležnarje, ki jih nosijo vsak dan, poleg njih pa zagotovo še snežno obutev, torej škorenjčke (lahko na vezalke) ali skibucke. Dobra zimska obutev za vragolije v snegu, pa tudi za sprehode, je nujna, če želimo, da otroška stopala ostanejo suha in nepremražena, otroci pa zdravi.
Kaj pa moški? Tistih, ki bi nosili škornje, je izjemno malo. Odločajo se za gležnarje, veliko pa jih ima najraje nekoliko višjo pohodniško obutev, ki je izjemno udobna, poleg tega pa z membranami ščiti pred mokroto. Kadar so potrebni nekoliko bolj elegantni čevlji za v službo, pa moška stopala nekoliko bolj trpijo – a nič bolj kot ženska, ki so ravno tako tudi pozimi včasih v salonarjih. Saj veste – včasih je videz pomemben in ljudje smo zanj pripravljeni storiti marsikaj.

Kakor koli, razen če ne gre drugače, se raje odločite za zimske čevlje, ki so topli, ne drsijo, ne prepuščajo vode in so vam udobni. Tudi, če bo zimska obutev nekoliko v navzkrižju z vašimi ideali. Saj bo kmalu poletje, ko boste spet lahko nosili lahke čevlje, ki so vam tako zelo všeč.

https://www.youtube.com/watch?v=c8Nq6tQT0d8

Članki iz iste kategorije: