Čiščenje kanalizacije – kako poteka?

Večina Slovenskih krajev je dandanes priključena na kanalizacijsko omrežje. Javna kanalizacije je ravita v različnih krajih po Sloveniji in seveda mestih. Kraji, ki so težko dostopni, morajo žal uporabljati greznico. Vzdrževanje slednje zahteva malce več angažiranosti, saj jo moramo prazniti na vsake tri leta. Kanalizacijske cevi pa moramo dobro očistiti ravno tako vsako leto ali dve. Čiščenje kanalizacije morajo opravljati strokovnjaki, ki imajo primerno opremo.

čiščenje-kanalizacije

Kaj je potrebno čiščenje kanalizacije?

Kadar imate zamašene odtoke kjerkoli v prostorih, kjer se gibate oziroma živite, potem je zagotovo čas, da pokličete strokovnjake. Podjetje Mežan opravlja praznenje in čiščenje kanalizacije. Pri svojem delu so strokovni in predvsem hitro. Zavedati se je potrebno, da kanalizacijske cevi nikakor ne smejo biti zamašene. Nestrokovno čiščenje kanalizacije lahko povzroči poškodbo kanalizacijskih cevi, kar si pa zagotovo ne želimo.

Čiščenje kanalizacije je nujno potrebno

Mogoče nekateri menijo, da je potrebno čistiti zgolj greznice, vendar temu ni tako. Čiščenje kanalizacije se mora ravno tako redno izvajati, saj se lahko zgodi, da se vam v nasprotnem primeru odtoki popolnoma zamašijo. Kanalizacijo lahko podjetje Mežan kvalitetno in hitro očisti.

Poznamo različne postopke čiščenja kanalizacije, in sicer mehansko čiščenje ali visokotlačno čiščenje. Glede na stanje, ki je v vaši kanalizaciji, se potem podjetje odloči, kakšno vrsto pristopa bodo izbrali. Podjetje je opremljeno s primernimi kamerami, saj najprej pogledajo, kakšno je stanje v kanalizacijskih ceveh. Na podlagi tega potem določijo način čiščenja.

čiščenje-kanalizacije-komunala

Kaj je mehansko čiščenje kanalizacije?

Uporablja se jeklena vrv, ki razbije zamašenost v cevi in tako odplakne odvečno umazanijo. Sanacija kanalizacije se omogoča brez izkopov in razkopavanja. Na ta način se kanalizacijske cevi očistijo, vendar pa morajo biti za to primerno usposobljeni strokovnjaki. Že manjša napaka lahko poškodje kanalizacijske cevi.

Kaj je visokotlačno čiščenje kanalizacije?

Metoda visokotlačnega čiščenja kanalizacije je primerna za horizontalne cevi, ki imajo večje dimenzije. To se ponavadi izvaja v večjih objektih in morebiti po potrebi tudi za hišne odtoke. Visokotlačno čiščenje namreč temeljito opere obloge na ceveh. Celoten princip temeli na pritisku vode, ki je tako močan, da opere in razbije umazanijo. Voda iz cevi pride pod pritiskom do 100 barov, saj mora dobro delovati in kvalitetno izprati cevi.

Odločite se, pokličite podjetje Mežan in očistite vaše kanalizacijske cevi. Ne čakajte na zamašenost.

Članki iz iste kategorije: