Družabne igre za popestritev delovnega dne

Pazite nanje in spoštujte lastnino drugih

Družabne igre so čudovita zabava za celo družino, ki se lahko ob večerih druži za mizo v jedilnici ali pa v dnevni sobi na klubski mizici. Če imate teraso ali kak prostor pred hišo, ki je zavarovan pred vetrom (večina iger namreč vsebuje drobne delce v obliki kart ali drugih papirjev, ki jih veter z veseljem prenaša širom naokoli), je prekrasno igre igrati tudi tam. Ker družabne igre ponavadi niso najbolj poceni, je pametno nanje paziti. Sploh če ste lastnik dražjih iger, boste želeli, da vas gostje ubogajo in se držijo vaših pravil, sploh ko jih gostite v vaši hiši ali ko se igrajo z vašo igro. Zagotovo denimo ne boste želeli, da prijemajo prigrizke in se potem z mastnimi rokami dotikajo kart in lističev. Marsikdo se zna zaradi tega tudi spreti, pri čemer se sam absolutno postavljam na stran lastnika igre, ki ima vso pravico, da jo zaščiti, saj je njegova last, poleg tega pogosto takšnih iger kasneje ni več mogoče kupiti na trgu in imajo tudi zato neko dodatno vrednost.

druzabne-igre-2

Največ je povsem osnovnih

Na trgu je veliko vrst kvalalitetnih družabnih iger. Družabne igre, kot so Naseljenci otoka Catan, Riziko, monopoli, šah, dama in podobne se lahko kupi skoraj v vsaki trgovini in tudi njihova cena ni prav visoka. Kvalitetne lesene igre so že redkejše, dražje, njihovi delci posebej oblikovani in pobarvani in lastniki že bolj pazijo nanje. Pri obeh velja, da se na trgu pogosto pojavi osnovna različica, potem pa še različica za otroke in če je takšna družabna igra popularna, naredijo še različico s kartami, pa takšno za osebni računalnik, za tablične računalnike in mobilne telefone. Tako vas igra povsem zasvoji, postanete njen ljubitelj, kupujete majice, kape in pižame z liki glavnih junakov, obeske za ključe in tako naprej.

druzabne-igre-1

Zabavajte se in spoznajte nove ljudi

Kvalitetne družabne igre se hitro loči od muh enodnevnic, ki imajo pogosto odlično trženje, pa slabo zgodbo in zasnovo in se jih hitro naveličate. To za proizvajalce niti ni tako slabo, saj vam potem prodajo naslednjo, po drugi strani pa seveda meče nanje slabo luč, v oziru, da delajo nekvalitetne igre. Pogosto boste opazili, da so na policah povsem različne igre, ko pa dobro pogledate njihove založnike, boste tudi na policah, ki so povsem napolnjene z različnimi naslovi, običajno med več deset naslovi našli morda 5 do največ 10 različnih podjetij, ki so jih ustvarile. Družabne igre so lahko tudi zelo drage in z dodatki brez težav stanejo celo po več sto evrov. V najboljših se potem pomerijo tudi igralci na pravih turnirjih in tako lahko postanete mojster družabnih iger ter spoznate kup zanimivih ljudi in novih prijateljev.

https://www.youtube.com/watch?v=sxTG7uJYxmQ

Članki iz iste kategorije: