Na družabne igre so prisegali že v daljni preteklosti

Družabna igra Naseljenci otoka Catan

Dandanes poznamo nešteto družabnih iger. Zanimivo pa je vsekakor pokukati v statistiko, katere med njimi so daleč najbolj popularne. To so Naseljenci otoka Catan, Carcassonne in Pandemic. Priljubljenost ter konkurenčnost tovrstnih iger zagotovo močno vplivata tudi na same zahteve igralcev. To se najbolj odraža v kompleksnosti namiznih iger.

A ne glede na to, kako priljubljena je neka družabna igra, pa je vsem skupno to, da zabavo združujejo z učenjem. Družabne igre namreč poskrbijo tudi za izboljšanje fine motorike, jezikovni napredek, nadgradnjo matematičnih veščin, izboljšanje prostorskih predstav, spodbujanje zahtevnejšega logičnega sklepanja in ne nazadnje še za precej boljšo razgledanost. Omenjeno pa je zlasti pomembno za otroke.

Kaj ponuja družabna igra Naseljenci otoka Catan

Naseljenci otoka Catan je torej trenutno najbolj priljubljena igra na svetu. In kaj vam pravzaprav ponuja? Na kratko: razburljivo strateško bitko za oblast. Najbolj pa vam bo cilj tovrstne družabne igre postal jasen, ko se jo boste tudi sami lotili igrati.

Kako se igra družabna igra Naseljenci otoka Catan

V kategorijo takšnih iger ne nazadnje sodijo tudi miselne igre. Te so predvsem dobrodošle za tiste, ki nadvse radi napenjate svoje male sive celice. Na voljo so na primer Quito, Pylos, Metulji, Gyges. In kako izmed vseh izbrati najprimernejšo?

Pri izbiri igre za druženje upoštevajte, kolikšno je maksimalno pa tudi minimalno število igralcev; kakšno predhodno znanje je v resnici potrebno oziroma kolikšna je minimalna priporočljiva starost igralcev; ali igra ustreza prav vsem, ki jim je namenjena; kako zelo pomembno vam je, ali igra pritegne ter združi pripadnike različnih generacij.

Vilacova skladovnica Nodi

Nodija morda svojemu malčku najprej predstavite kar s pomočjo risanke z istoimenskim naslovom. Ko ga bo otrok vzljubil, pa mu za nameček kupite še sestavljanko oziroma igračko Nodi v obliki skladovnice.

Vilac - skladovnica Nodi
Lesena skladovnica v obliki malega Nodija podjetja Vilac

Gre za leseno igračo v obliki malega Nodija. Z njim se otrok lahko nauči pravilnega razporejanja ter zaporedja, prav tako ga bo vse skupaj zelo zabavalo.

Članki iz iste kategorije: