Implantati kot odlični nadomestki zobe korenine

Zobni nadomestek v obliki titanovega vijaka

Implantati ali zobni vsadki so torej odlični nadomestki, in sicer v obliki titanovega vijaka. V ustih se jih dopolni s titansko nadgradnjo in kemično prevleko. To je trajna in varna rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob.

Implantati se najpogosteje uporabljajo za nadomeščanje enega zoba. Prav tako pa se lahko uporabljajo za nadomeščanje več zob ali celo vseh manjkajočih zob v čeljusti. V tem primeru govorimo o storitvi all on 4. Zobni vsadki so prav tako odlična rešitev za stabilizacijo zobnih protez, in sicer v primeru, da zobna proteza ne omogoča normalnega prehranjevanja.

Vzdrževanje ustne higiene v primeru implantatov

Ustna higiena je izjemno pomembna že pri zobeh, še posebej pa tedaj, kadar so v ustni votlini prisotni implantati. Če imate torej kakšen zobni vsadek, potem je treba hoditi redno na pregled – na vsake 3 do 6 mesecev. Kontrolo implantatov opravi zobozdravnik.

Nevidni zobni aparat je odlična izbira tudi za starejše uporabnike

Nekoč so bili zobni aparati praviloma namenjeni le mlajšim osebam. Dandanes se za zobni aparat odločajo tudi starejše osebe, ki si želijo v relativno kratkem času omogočiti lepši izgled pa tudi obliko zob. Na voljo so številne vrste aparatov za zobe. S pomočjo strokovnjaka pa se lahko najlaže odločijo, katera vrsta je najprimernejša za vas.

Nekoč so bili zobni aparati praviloma namenjeni le mlajšim osebam.

Izjemno mikavna izbira je na primer nevidni zobni aparat, ki se je na trgu pojavil pred nekaj leti in še vedno velja za pravi hit. Tovrstni zobni aparat boste našli tudi pod oznako invisalign.

Primerjava med fiksnim in nevidnim zobnim aparatom

Zobne aparate na splošno lahko delimo v dve večji skupini. To sta fiksni in snemljivi zobni aparati. Med fiksne zobne aparate na primer sodijo zvezdice. Po drugi strani pa so zelo priljubljeni snemljivi zobni aparat, kot je na primer nevidni zobni aparat oziroma invisalign.

Članki iz iste kategorije: